Banner

Att döma av de frågor på mail jag får så är soffbord bland det svåraste man kan ge sig ut på jakt på. Att hitta det perfekta soffbordet kan ta år – och i värsta fall slutar det med en kompromiss man inte är riktigt nöjd med.

Mitt bästa tips om du inte hittar drömbordet? Satsa på satsbord istället! Inte nog med att det är snyggt, det är dessutom en investering som funkar även om du till slut lyckas köpa drömbordet eftersom de går att återanvända som små sidobord eller sängbord.

Två udda bord som soffbord

udda-bord-husligheter

Foto från Skeppargatan 81, som säljs via Fantastic Frank

Det klassiska satsbordet är ju i två eller tre delar som ser likadana ut, men är i olika storlek så att de kan skjutas in under varandra. Men det går ju precis lika bra att välja två helt olika bord som ser fina ut tillsammans!

Två olikfärgade bord som satsbord

Satsbord – Fantastic Frank – Tsoydesign

Foto från Luntmakargatan 70, som säljs via Fantastic Frank

Sen kan man välja att köpa två bord som inte paketeras som satsbord men som finns i flera storlekar och själv kombinera ihop en fin mix av färger. Hays Bella finns till exempel både som lite större, lägre bord och ett mindre men högre.

Två snarlika bord som satsbord

Satsbord – Stadshem – Tsoydesign

Foto från Gamlestadstorget 37 som fotats av Janne Olander och säljs via Stadshem

Och så den mer klassiska varianten då, med två likadana bord i olika storlekar. Jag tror detta är Stone från Ellos, som inte heller säljs som satsbord men som absolut funkar bra som det.

Jag själv då? Jo, mitt Tati står utan sällskap på vårt vardagsrumsgolv, men faktum är att det också kan fungera som satsbord om man bor större än vad vi gör. Ibland är alltså drömbordet och satsbordet samma sak!

Translation: Två small tables instead of a large one? Yes, why not?

#Etiketter
marmorbordsatsbord

9 kommentarer

///////////////
 1. Nini Tjäder

  Satsbord är fint och det finns många fina för närvarande. Själv letade jag soffbord ganska länge innan jag bestämde mig. Problemet att hitta rätt soffbord hängde i mitt fall ihop med att de allra flesta vara alldeles för låga. Man vill ju kunna sitta i soffan och fika eller äta framför TV-n utan att behöva vika ihop sig totalt för att exempelvis nå tallriken. Sen ville jag också ha en underhylla i soffbordet för att kunna skyffla undan saker dit vid behov. Eller för att lägga fötterna på… Det blev ett massivt ek soffbord av Hans K. i rätt höjd, med underhylla och rundade hörn (så man inte slår ihjäl sig på bordet när man passerar det). Har aldrig ångrat köpet.

  0
 2. Anna

  Två saker! Muutos bord Around är ju fantastiskt fina i kombination tycker jag, borde fått en bild i detta inlägget också 🙂
  Det andra, fåtöljen på första (översta) bilden: vad är det för fåtölj? Någon som vet, t ex Maria?
  Trevlig helg!

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Håller med, Anna – Around är tokfina, både på egen hand och i kombination! Fåtöljen ser ut att vara Bruno Mathssons Pernilla, en riktig designklassiker och snygging. Trevlig helg!

   0
   1. Anna

    Tack för svar Maria! Det tog mig typ 2 sek att leta upp fåtöljen själv efter att jag kommenterat. Tyckte ju att jag sett den lite här och var… och ja, den var ju inte helt okänd 😉

    0
 3. Pernilla

  Bordet du undarde vad de hette på översta bilden är ett cross brickbord, finns tex. på Svenssons på rea just nu https://www.svenssons.se/p/bord/soffbord-och-sm%C3%A5bord/cross-brickbord-ek-svart-stativ/70000042452

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Men ja – TACK Pernilla! Det var helt blankt i huvudet när jag försökte komma på vilken producent det var. Hurra, jag uppdaterar inlägget direkt!

   0
 4. Jessica Svensson

  Pinn-fotäljen, den är ju underar. Vart är den ifrån?

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Ingen aning tyvärr!

   0
 5. Katrin

  Är det bara jag som tycker det ser helt förjävligt ut?

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


profshina.kiev.ua

www.rbt.com.ua/remont-trexkomnatnoj-kvartiry/

Levitra 40 mg en ligne