Banner

Badrummet är ju ofta ett av de krångligaste rummen att inreda eftersom det 1) per definition är lite kalt och sterilt, 2) sällan är jättestort och 3) har en massa saker som måste få plats (dusch, toalett, handfat et cetera) som gör det svårt att få rum med så mycket mer.

Men det finns ju små saker man kan göra för att lyfta vilket badrum som helst! Här är mina 7 tips för ett härligare badrum:

Gröna växter i badrummet

Gröna växter i badrummet – Tsoydesign

Foto: India Hobson för Designsponge

Gröna växter piggar upp det mest tråkiga badrum, och faktum är att rätt många växter trivs fint just där eftersom det ofta är både varmt och fuktigt i badrummet. Hängande växter blir lite extra härligt, ställ en liten kruka uppe på badrumsskåpet, i fönstret eller i en ampel och låt bladverket bli som en hängande dekoration. Murgröna är en klockren växt ur den synvinkeln. Porslinsblommor klarar av att du glömmer att vattna och trivs bra i lite skuggiga, fuktiga rum. Finns det lite eller inget dagsljus ska zambiakalla (garderobsblomma) och ampellilja funka.

Vill du inte behöva komma ihåg att vattna funkar förstås en eller flera små vaser med en kvist eller snittblomma i, som du byter ut med jämna mellanrum, lika bra.

Stor badrumsspegel

spegel-badrum-husligheter

Foto: Sarah Sherman Samuel (tipstack till Krickelin!)

Ju större spegel, desto ljusare badrum! Om man som vi har badrummet i sutterrängvåning och därför har små fönster så är det ännu bättre att satsa på en maffig spegel. En som lyckats med detta är Blogga i Bagis-Janniche, som gjort halva väggen till ljusfångare med sin måttbeställda spegel. Annars finns det ju bra speglar i butikerna också, en Hovet på tvären till exempel är ett prisvärt köp.

 

Doftljus vid handfatet

Doftljus i badrummet – Tsoydesign

Foto: & Other Stories, Sara Medina Lind

Ett doftljus är ett supereffektivt sätt att sätta lite stämning i badrummet. Levande ljus, doft och snygg förpackning – what’s not to like? Oavsett om man tänder det när man själv ska bada eller bara som mysigt välkomnande när man har gäster så är ett doftljus en bra investering till badrummet.

Mönster i badrummet

Mönstrad våtrumsmatta – Tsoydesign

Foto: Ruugs

Det är så lätt att tänka superklassiskt, tidlöst och spartanskt när det gäller badrum, just för att inte tröttna med tanke på hur mycket pengar man investerat där. Men mönster tycker jag gör en enorm skillnad i ett badrum, och vill man inte lägga mönstrade klinker (eller som här, en mönstrad våtrumsmatta) så går det förstås lika bra att satsa på mönstrade handdukar till exempel.

Fina badrumstextilier

Badrumstextilier, snygga handdukar och hammamhanddukar – Tsoydesign

Foto: Ellos (OBS, från 2014) och Slow Fashion House.

I rum som domineras av kakel blir textilierna viktiga om man vill mjuka upp känslan. Att köra på mönstrade handdukar i olika utföranden men samma färgskala blir snyggt och enhetligt, och har man lyxen att ha plats för ett stort vitrinskåp är det superfint att trava dem prydligt där. Hammam-handdukar ökar i popularitet och blir lite extra dekorativt att inreda med.

Trä som kontrast

Trä i badrummet – Tsoydesign

Foto: Kristofer Johnsson Styling: Evalotta Sundling och Elin Kickén

När porslin, kakel och metall dominerar blir ett inslag av trä desto mer effektfullt. Antingen i modern tappning i form av snygga badrumsmöbler eller som här genom att inreda med omgjorda antikviteter och grovhuggna pallar.

Stilleben vid handfatet

Stilleben i badrum – Tsoydesign

Foto: Ollie and Seb’s Haus och Christopher Hunt (styling: Anna Malmberg).

Och så pricken över i:t – lite styling! Att gruppera parfymer, handcremer, doftljus et cetera på en liten bricka är ett superknep för att badrummet ska kännas lite mer inrett. Addera lite vintagedetaljer, en liten vas et cetera och vips – snyggt badrum!

Translation: 7 ways to add something special to your bathroom.

7 kommentarer

///////////////
 1. Monica Kallin-Ticconi

  Mycket fin inspiration !! Mitt badrum har ungefär allt det som finns på bilderna,minus alla växter 😉 Så dessa måste inhandlas så fort som möjligt 🙂 Har haft problem med växter i år,allt har dött, i omgångar, både inne och ute på balkongen 🙁 För mycket sol, för mycket regn,myrangrepp osv…..Kan inte heller ha växter på bord dit min katt når, då äter hon upp dem och blir dålig 🙁 Men nu känner jag att det är alldeles för skralt med växter härhemma,alltså dags att åka till blommarknaden som finns här i Rom 🙂 Inget hem är komplett utan växter 😉
  Kram o ha en bra dag 🙂
  Monica i Rom

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Ja, man får prova sig fram och räkna med lite spill längs vägen. 🙂

   0
 2. Nini Tjäder

  Och vi som varken har ett fönster med dagsljus eller ett handfat att ställa stilleben på eller bredvid och som med nöd och näppe får rum med tvättmaskin i badrummet…. Vilka lösningar finns det för oss?

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Då röstar jag på vägghylla eller tavlor! 🙂

   0
 3. Nina

  Så himla bra tips! Tar till mig flera av dem till nästkommande badrum (inflytt i januari!).
  Tack!

  1+
 4. Sandra

  Zamiakalla och garderobsblomma är olika namn för samma sak. 🙂

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Åh, tack Zandra – det visste jag inte! Jag ändrar!

   0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


клининговая компания

цены на ремонтные работы киев