Mmmm. Nu var det ett tag sen jag gjorde någon lista, det ska erkännas. Men på sistone har det poppat upp så mycket spännande på olika håll att jag liksom måste samla ihop det till något. Tadaaa!

Keramik

Keramik – Daniella Witte – Tsoydesign

Urduktiga går från klarhet till klarhet och hennes handgjorda keramikservis i svart lera tillsammans med Ann-Katrin Braf under namnet ser helt fantastiskt ut.

DIY

DIY Clamp Tray – Atilio – Tsoydesign

Jag fascineras ständigt av all kreativitet som bubblar i bloggosfären, och älskade på en ”clamp tray” baserad på ett porslinsfat. Det är precis så här man ska tänka när det gäller produkter man gillar men kanske inte vill eller har möjlighet att köpa. Att göra ett DIY (för eget bruk förstås) inspirerad av någon annans bra idé är tusen gånger bättre än att köpa en billig kopia av densamma. Pengarna går inte till någon som kopierar utan till diverse ”materialleverantörer” och själv får man ett helt unik produkt. Sandra inspirerades för övrigt själv också, av .

Recept

Cinnamon Naan Elephant Ears – Tsoydesign

Det här måste vara det mest udda receptnamn jag någonsin sett – Jag är otroligt nyfiken på hur det smakar, men i vanlig ordning känns det lite krångligt med amerikanska recept (corn starch etc). Någon som är haj på att följa amerikanska recept och kan tipsa om motsvarigheter till ingredienserna?

Förebild

Hillary Clinton

Det är svårt att ta in hur otroligt nära vi var att se en kvinna ta över världens mäktigaste yrke, och det är tungt att tänka på hur mycket det hade betytt för alla unga kvinnor som växer upp just nu. Istället fick vi det värsta tänkbara scenariot. Hon besegrades inte bara av en man, utan av en sexistisk, rasistisk man med bara en bråkdel så mycket av den kompetens som krävs. Jag hoppas att detta bara är en tillfällig svacka i världens utveckling, men tyvärr går det ju allt bättre för främlingsfientliga politiker på många håll i världen just nu och det kommer att ta tid att vända den nedåtgående spiralen. All kredd till Hillary Clinton för modet att ställa upp och orken att ta så mycket skit under så lång tid. Du vann ju egentligen, Hillary – du fick flest röster.

Debatt

Frama chair – Tsoydesign

På möbelmässan 2015 var Ilse Crawford hedersgäst och i hennes utställning ställdes frågan ”Do we need another chair?”. Nej, tycker – som varför vi inte gör vettigare saker för våra pengar än att köpa inredning vi inte behöver. Hen har självklart en poäng, om vi alla slutade konsumera saker vi inte behövde och istället lade motsvarande summa på exempelvis välgörenhet skulle vi förmodligen åstadkomma mirakel samtidigt som jorden skulle dra en lättnadens suck. Och samtidigt – konsumtion är ju som vi alla vet en beståndsdel i den välfärd vi byggt upp, så frågan är ju inte svart eller vit. Men ett väldigt läsvärt inlägg, inte minst så här i Black Friday- (vidrigt påhitt för övrigt) och julhandelstider. Eller vad säger ni?

Translation: A monthly list, believe it or not! It’s been a couple of months since the last one, but here it is!

9 kommentarer

///////////////
 1. Kjersti

  Jeg har bakt en del etter amerikanske oppskrifter og som oftest kan man bare bruke svenske ingredienser: vann, gräddfil, hvitt sukker, bakepulver (eller natron) salt, fint hvetemel, nøytral matolje, maizena og kanel. Lykke til!

  0

 2. Carl

  Elefantöronen såg smarriga ut! Corn starch är majsstärkelse, Maizena är en sådan produkt. All-purpose flour motsvaras normalt sett av vanligt mjöl. Övriga ingredienser är bedömt inga konstigheter.
  Här finns några omvandlingstabeller som säkert underlättar

  0

  1. Maria/Tsoydesign

   Tack för tabellen!

   0

 3. Linnea

  Corn starch är vanlig majsstärkelse 🙂

  0

  1. Maria/Tsoydesign

   Perfekt, tack!

   0

 4. Linda

  corn starch = majzena
  active dry yeast = torr jäst (du vet i gult paket)
  sour cream kan nog ersättas av creame fraiche
  all purpose flour är vårt vanliga mjöl, i US är det vanlig med mjöl som har bakpulver i sig, all purpose är det utan.

  0

  1. Maria/Tsoydesign

   Tack Linda!

   0

 5. Ellinor

  Det finns en afghansk kaka som kallas elefantöra: Jag fick köpa smakprov från ett UF-företag för några år sedan. Någon
  som vet om det finns något Afghanistanskt café nu i Sverige?!

  0

  1. Maria/Tsoydesign

   Åh, vad jag lär mig idag! Ingen aning om afghanska kaféer tyvärr.

   0

Kommentera


узнать больше

http://onlyyou.od.ua/

У нашей организации нужный интернет-сайт , он описывает в статьях про дизайн салона красоты.