Banner

Kan något vara en designklassiker när det nyss lanserats? Ja, jag är nog böjd att säga att Kay Bojesen Denmarks nya pläd kan kategoriseras som klassiker från dag ett tack vare att den är prydd med illustrationer av en hel rad klassiker från den danska formgivarens eget zoo i trä!

I dagens lucka har du chans att vinna ett eget exemplar av Kay Bojesens nya, vändbara pläd i mjukaste lammull med hans ikoniska djur (mått 130×170 cm), värd 2 249 kr. För att tävla ska du svara på frågorna nedan i en kommentar innan midnatt i natt. Lycka till!
8-kaybojesen-husligheter

Dagens tävlingsfrågor:

1. Vilket år formgav Kay Bojesen zebran som är avtecknad på pläden?

2. Vilken är din favorit av Kay Bojesens alla trädjur och varför?

***

Tävlingen pågår fram till kl 00.00 i natt. Vinnaren utses av Kay Bojesen Denmark och beslutet kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Värdet på vinsten är 2249 kronor.

Translation: Today’s Xmas giveaway – only for readers living in Sweden though, sorry!

221 kommentarer

///////////////
 1. Julia Lundmark

  1) 1935
  2) min favorit är gunghästen!!

  0
 2. Anna Johansson

  1. 1935
  2. Jag tycker väldigt mycket om apan. Den är lekfull och passar både liten och stor och är mest rörlig och kan placeras på olika sätt. En klassiker är alltid en klassiker 🙂

  0
 3. Elin L

  Hej!
  1. år 1935,
  2. Lilla apan den är oemotståndlig och gullig.
  God Jul!

  0
  1. Ylva

   1935
   Som en apa, hängde o klängde jag i min ungdom, liksom min dotter i högsta träd, nu ser jag samma i barnbarnet – generation efter generation hänger apan med:)

   0
 4. Tatiana

  1. 1935
  2. Min favorit är den snygga hästen. Det är en sån stilren men ändå mäktig inredningsdetalj som skulle passa jättefint i bokhyllan. Fullkomligt älskar den i valnöt! Den för mina tankar till barndomen ute i betongen då jag drömde om en egen häst att galoppera med.

  0
 5. Ulla Hägglund

  1935

  Jag gillar flodhästen för att man kan skriva små “komihåg” och andra små meddeladen till sin kära på den

  0
 6. Linda

  1. 1935
  2. Lunnefågeln är en stor favorit, en vacker design av en smått magisk fågel som jag haft äran att se i verkligheten.

  0
 7. Sohie

  1935 formgav Kay zebran

  Det är svårt att välja, men apan har charmat mig mest. Den är förtjusande lekfull
  och rolig att ha i hemmet, där man kan placera den överallt, med glimten i ögat .

  Vore fantastiskt roligt att få äga denna fina pläd, den skulle göra sig fint på min nya gråa soffa.

  0
 8. Kristina Söderström

  Hej!

  1) 1935.
  2) Den leende apan. Klassiker som funkar generation efter generation.

  0
 9. Marita

  1935

  Svårt att välja! Bojesen gav det hårda träet mjukhet och formgav lekfullheten. Tror jag gillar den lilla taxen bäst som påminner om taxen Pelle som under många år förgyllde mitt liv.

  0
 10. Katarina Råberg

  1936
  Min familj hade en liten Lovebird -Rosenhuvad dvärgpapegoja-på nittiotalet som hette Kråkan Man blev alldeles varm i hjärtat av hans fantastiska tillgivenhet Det blir jag än i dag när jag tänker på honom Därför är just Lovebirds min alldeles speciella favorit Jag blir varm i hjärtat <3

  0
 11. Karin Stjärnkvist

  1. 1936
  2. Min favorit är apan, eftersom jag har ett starkt minne av den från min barndom!

  0
 12. Johanna

  1. År 1935 och var Kay Bojesens första exotiska djur.

  2. Dansk design i över åttio år,
  en ännu längre framtid jag dem spår.
  Kay lyckades verkligen med idén,
  att skapa något tidlös och stilren.
  Dessa träfigurer inspirerade av lek,
  är gjorda i material som bok & ek.
  Eftersom jag älskar att läsa och skriva,
  skulle flodhästen mitt skrivbord uppliva.
  Kanske kan den min skrivlust förtrolla,
  när den så fint min penna hålla.
  Eller åtminstone göra dagen lite mer kul,
  hjälpa mig undvika borttappat penn-strul.

  0
 13. BW Boman

  svar:1935
  mitt favorit är hunden tax
  formen på taxen känns så äkta
  att jag vill klappa den gång på gång…

  0
 14. Pernilla

  Han formgav zebran 1935.

  Min favorit är taxen,den är charmig och så ser den pigg ut.

  0
 15. Helena Arvedahl

  Zebran formgavs 1935. Mitt favoritdjur är elefanten, jag tycker den är vacker och mäktig, precis som en riktig elefant.Otroligt välgjord!

  0
 16. Anna lund

  Svaren är 1936 samt…min favorit är just zebran. Jag älskar hästar, jag älskar design och det kanske är ju för att denna är äldst. Har hängt med längst – och är i favvokombon svart-vitt som jag älskar den. Zebror är magnifika djur med världens klokaste ögon <3

  0
 17. Jenny

  1. 1935
  2. Älskar alla djuren men min favorit är nog ändå klassikern apan. En underbar inredningsdetalj och dessutom älskar min dotter att leka med den.

  0
 18. Lisa

  Zebran designades 1935. Min favorit är lilla träapan, som numera hänger i min gardinstång, sedan den svingat ner en dyr favoritvas…till jul får han ett skägg av bomull. Kanske måste köpa tomteluvan till honom i år…

  0
 19. Rebecka

  1.) 1936. Det var det första djuret han designade!
  2,) Apan är min favorit. Mycket på grund av att det var den första dyra saken som jag och min sambo köpte till vår första gemensamma lägenhet. Jag tror att den där apan kommer att följa oss genom livet och hänga med till alla våra bostäder längs med vägen. Snacka om hållbart och tidlöst!

  0
 20. Unni

  1. 1936
  2. Min absoluta favvis är faktiskt zebran då den skulle passa i mitt grafiska hem. Pläden skulle definitivt göra sig i min soffa.

  0
 21. Louise

  1. 1935
  2. Min favorit är apan! Vi har alltid haft den i mitt föräldrahem och så fort jg flyttade hemifrån skaffade jag en egen (nu med tomteluva). Jag gillar att apan är lite lekfullt busig och ändå en klassisk och tidlös inredningsdetalj. Ett stort är också att den är enkel att variera i olika stilleben, både sittande och stående.

  0
 22. Kicki Rüdén

  1. 1935
  2. Flodhästen! Den har en humor i sig som jag gillar

  0
 23. Emma

  1. 1935
  2. Jag gillar elefanten för dess runda fina mjuka former. Sen har elefanten så bra symboliska värden som t ex lojalitet, kraft och tålamod.

  0
 24. Amina

  1. 1935
  2. Jag är nog mest svag Love Birds. Har alltid tyckt att småfåglars form är vacker (har ritat mycket fåglar!) och är en som aldrig kommer sluta tro på kärleken.

  0
 25. My

  1. 1935
  2. Min favorit är elefanten. Den är rejäl men samtidigt så har den så mjuka linjer, och alla barn älskar den!

  0
 26. Lina

  1. 1935
  2. Det är den klassiska apan. Lekfull och passar verkligen överallt. I taket, i hyllan och fönstret. I kök, vardagsrum och barnrum.

  0
 27. Carina Gustafsson

  1: 1935
  2: Min favorit är apan. Detta pga att när jag var liten hade min bästa kompis familj apan, och jag var såååå avundsjuk på min kompis för det.

  0
 28. Sarah

  1. Redan 1935

  2. Den svarta flodhästen är otroligt fin!! Både fin att titta på, en tuff inredningsdetalj men också praktisk pennhållare som kan piffa upp vilket kontor som helst!

  0
 29. Göran Lind

  Året var 1935 och av hennes figurer är just nu giraffen, som nu tyvärr har blivit aktuell som ännu ett utrotningshotat djur min favorit.

  0
 30. Märta

  1. 1935

  2.Jag älskar apan, fick den själv som liten och nu har mina barn fått den som gåva
  klädd i tomteluva till jul, så mysigt.

  0
 31. Anna

  1. 1935

  2. Det är svårt att välja då alla djuren är så fina. Men då väljer jag fåglarna. De är så enkla i sina linjer och förblir därför en klassiker i hemmen.

  0
 32. Ida Axelsson

  1.1935
  2. Alltså väldigt svårt att välja men man kan ju inte annat än att älska apan, så snygg men ändå lekfull!

  0
 33. Ana

  1) År 1935
  2) Min favorit är lilla apa för den är roligt och klassisk.

  0
 34. Anett S

  1935 KOM ZEBRAN TILL.
  Elefanten är vacker och elegant och tål att hanteras även av barnr. Ett mycket vackert föremål, som gör både gammal och ung glad!

  0
 35. Annika Andeon

  1. 1935
  2. Apan för den är så söt och passar in överallt. Blir glad när jag ser den. 🙂

  0
 36. Kristina Ek

  1. 1935
  2. Jag är speciellt förtjust i apan. Härlig med sin lekfullhet och kan placeras varsomhelst. Perfekt som dopgåva och som då faktiskt kan glädja dig genom hela livet.

  0
 37. Yvonne Gustafsson

  1935,

  Apan för den har en funktion som hängare och är så himla söt.

  0
 38. Christina

  1. 1935
  2. Sångfågeln är min favorit bland djuren för sin färgglädje men bland “figurerna” skulle jag välja någon av skidåkarna som jag tycker väcker gamla härliga minnen till liv.

  0
 39. Kristin

  1. 1935
  2. Tycker väldigt mycket om hunden eftersom den liknar vår fina hund Selma så mycket.

  0
 40. Mia Berg

  Zebran formgavs 1935.
  Jag älskar flodhästen, söt, rejäl och med humor! Filten skulle få ligga på sängen och alla de där kvällarna jag fryser skulle jag kura in mig i den.

  0
 41. Jennie H

  1. År 1935
  2. Flodhästen eftersom den också ger en möjlighet att förvara några pennor eller dylikt. Den passar så bra på skrivbordet och blir alltid en “conversation piece”.

  0
 42. Anna K

  1. 1935
  2. Av alla dessa underbara tidlösa trädjur så måste jag nog säga att zebran är min absoluta favorit. Zebror är dessutom väldigt vackra djur med dess mörka grundfärg och ljusare ränder. Den där pläden med zebran på är hur snygg som helst. Här hemma väljer jag ofta inredning i just svart och vitt och gärna mönstrat i svartvitt så att jag väljer just zebran är inte så konstigt. Kramar

  0
 43. Hannah

  1935.

  Jag älskar apan, har alltid känt extra starkt för apor och har planer på att engagera mig i bevarandearbetet för orangutangen.

  0
 44. Tatyana

  1. 1935
  2. Jag älskar apan. Kanske för att jag är född i apans år 🙂

  0
 45. Cecilia

  Zebran föddes år 1935

  Min favorit av alla djuren är apan! Den har en hedersplats här hemma! 😉 eller lovebirds

  0
 46. Sandra P.

  1. 1935 🙂
  2. Fåglarna har en särskild plats i mitt hjärta
  Speciellt då Ernst med sin härliga svärta
  Även Alfred är vacker i strålande ek
  Och ger en känsla av frihet och lek
  I mitt sovrum med färger bjärta

  0
 47. Anna

  1. 1935
  2. Apan är jättesöt och rolig och min son älskar den.

  0
 48. Viktoria D

  1) Zebran formgavs 1935.
  2) Min favorit är ZEBRAN! Jag älskar zebramönster i alla varianter. Att dessutom få uppleva dem live i Tanzania i vintras, var en av de häftigaste upplevelser jag varit med om! En vacker, fin, mysig & redan klassikerpläd skulle påminna mig varje dag om den häftiga upplevelsen i Ngorongoro Crater. Det vore en dröm att få bli påmind genom denna fina pläd!

  0
 49. Jennifer

  1. 1935
  2. Min favorit är precis som många andras apan, äger den inte själv men köpte den som julklapp till min syster ett år. Sen gillar jag flodhästen också, den är så lekfull.

  Kram

  0
 50. Jessica H

  1. År 1935
  2. Min och min mans favorit är Love birds (turtelduer) som vi fick i bröllopsgåva av en mycket god dansk vän, de är vackra och söta och hör i hop med varandra, precis som jag och min man!

  0
 51. Anna

  1 – 1935
  2 – Min favorit är den klassiska apan. En fin present till stora som små och som uppskattas av alla. Roligt med de fina accessoarerna som man kan komplettera med som studentmössan, tomteluvan… En kompis för livet och som sedan kan få ärvas i generationer. Det kallar jag en hållbar klassiker!

  0
 52. cicci

  1, 1935

  2, Min favorit är hästen, den skulle passa allra bäst som inredningsdetalj hemma hos oss.

  0
 53. Maria Andeon

  1. 1935

  2. Apan är min absoluta nummer ett
  Både knasig, glad och stilren klassiker gör valet lätt

  0
 54. maria sundstedt lachmayer

  I like the hippo,should be a remarkable place to store my mobile. But I know I’m out of order; living in Germany, borne in Sweden and wish to get wrapped by a zebra…

  0
 55. Jasmine Peteon

  1. 1935
  2. Elefanten är ju helt bedårande!

  0
 56. Titti skarp

  svar 1. 1935
  2. jag måste säga apan för den är så charmig
  hoppas på turen

  0
 57. Moa

  Svaret är 1935!
  Jag tycker särskilt om apan. Den är riktigt söt och jag äger den faktiskt själv. Även den lilla tomeluvan som går att köpa till hehe! Är väldigt förtjust i Kay Bojesen och håller alla tummar och tår nu.

  0
 58. Ann-Sofie

  1. 1935
  2. Apan som gör mig glad

  0
 59. Nina Andeon

  1. Zebran designades år 1935.
  2. Min favorit är sångfågeln, det känns ofattbart att den inte gick i produktion förrän 2012. Två sångfåglar tätt ihop tänker jag mig som ett par kärleksfåglar, de skulle gärna få förgylla min hylla!

  0
 60. Corina M Cadbrand

  1. 1935

  2. flodhästen, så himla fin och söt!

  0
 61. Henrik

  1. 1936

  2. Får en kille vara med och tävla? 🙂
  Min favorit är sångfågeln Kay som är klädd i blå kostym som Kay Bojesen själv alltid var. Älskar färgerna och att den är designad postumt för att hylla just honom.

  0
 62. Lisa

  1. 1935
  2. Love Birds

  0
 63. Marielle

  1. 1935
  2. Apan är hur gullig som helst 🙂

  0
 64. Madeleine

  1. 1935 såklart
  2. Tax och Lunnefågel är mina två stora favoriter. Men då jag har en tax så vinner den.

  0
 65. Hanna

  1. 1935
  2. Älskar monkey, speciellt den stora! Passar mig, som är ganska galen och lekfull. Något jag behöver påminna mig om i vardagens stress.

  0
 66. Helena S

  1. Han ritade den 1936
  2. Apan är min favorit! Tycker den är väldigt fin och lättplacerad. Just nu hänger vår i bokhyllan men ibland sätter sonen den i soffan bland gossedjuren.

  0
 67. Monica Fredriksson

  1/ 1935
  2/ Jag tycker mest om apan,den är så söt.

  0
 68. evalis åhlenius

  1. 1935
  2. Apan är min lilla hemliga kärlek, min mamma älskade apor och av henne fick jag mitt första och enda gosedjur, min lilla apa som alltid fanns att krama när man var ledsen, när man inte kunde sova.

  0
 69. Tova

  1935
  Apan, kan man annat än bli glad åt apor.

  0
 70. Anna

  1. 1935
  2. Jag älskar apan. Som liten hade jag en väninna vars föräldrar hade en apa i gästrummet som jag brukade titta på när jag somnade. Den lilla apan dök ofta upp i mina drömmar och gör det fortfarande. Så jag drömmer verkligen om den fina apan.

  0
 71. SofiaS

  Men vilken fin, och vilken trevlig överraskning. Jag erkänner att jag helt har missat att det finns en pläd formgiven av Kaj Bojesen 🙂
  1. År 1935
  2. Jag gillar taxen väldigt mycket och det har bla. att göra med att jag älskar hundar. Kaj har verkligen fångat taxens nyfikenhet och pigga uppsyn i formgivningen av denna lilla hund. Jag kan inte stirra mig mätt på formerna av kroppen, öronen, benen, svansen och nosen. Det är mycket skickligt formgivet av Kaj Bojesen!

  0
 72. Camilla

  1) 1935
  2) Jag älskar elefanten, det är både söt, mäktig och rolig!

  0
 73. Clara Kron

  1, 1935
  2, Min favorit är Lunnefågeln, jag älskar att den både är monokrom, färgstark och kontrastrik. Den passar lika bra ensam på ett piano som i en överbelamrad bokhylla med böcker i alla färger.

  0
 74. Ingrid Gerdin

  1935
  Apan gillar jag gunghästen älskar jag

  Ingrid Gerdin

  0
 75. Paulina N

  1. 1935
  2. Favoriten är apan som för så många andra! En riktig designklassiker.

  0
 76. Emma Bergström Wuolo

  Året var 1935 och min favorit är flodhästen. Inte lika uttjatad som till exempel apan 🙂 Den är rejäl och har mycket attityd!

  0
 77. Solveig Gustafsson

  År: 1935

  Jag håller den lilla apan som favorit, precis som min sonhustru gör, råkar jag veta. Den skulle jag slå in i vackert papper och lägga under hennes gran!

  0
 78. Lisen Åstrand

  1. 1935
  2. Min absoluta favorit är taxen, just för att min dröm sedan liten har varit att ha en egen liten tax! 🙂

  0
 79. Jenny

  1. Vilket år formgav Kay Bojesen zebran som är avtecknad på pläden?
  år 1935

  2. Vilken är din favorit av Kay Bojesens alla trädjur och varför?
  Apan var den första som jag som av Kaj Bojensen och jag föll för den direkt. Den är annorlunda med sina långa armar och en fröjd för ögat tycker jag. väldigt fin!

  0
 80. Carin

  1) 1935
  2) Jag tycker lunnefågeln är fullkomligt bedårande, men det är en hård kamp om favoritplatsen.

  0
 81. Laila Björn

  1935
  Zebran …….tycker den är så tidlös i all sin charm och passar in alla hem

  0
 82. Laila Björn

  1935
  Zebran…..så charmig
  Tidlös
  En prydnad somm passar både ung och gammal

  Mvh Laila Björn

  0
 83. Jenny Olsson

  Åh, jag tycker att elefanten är så himla fin! Det är faktiskt svårt att välja en favorit, men vilda djur är verkligen fantastiska. Barnen älskar dessutom allt som har med djur att göra, så dessa trädjur får flytta in hos mig när småttingarna blivit lite större och inte tycker att allt är leksaker! Svar på frågan är 1935

  0
 84. Laila Björn

  1935
  Zebran…..så charmig

  En prydnad somm passar både ung och gammal

  Mvh Laila Björn

  0
 85. tina

  1. 1935
  2. Den fina kaninen är min favorit! Den är så fin och mjuk i formen och förra julen fick jag den i julklapp av min man…lycka!

  0
 86. Heléna

  1935
  Jag gillar faktiskt zebran, av ingen särskild anledning mer än att jag tycker att den är finast =)

  0
 87. Maria

  1. 1935.
  2. Den mörka valnötshästen har travat rakt in i hjärtat på mig! Den är bara så härlig!

  0
 88. Ulla-Karin Lundberg

  1)1935.
  2)Apan är min favorit. Har alltid gillat apan den är en klassiker och sötast av alla figurer. Den hänger oskyldigt på sin plats och passar in överallt.

  0
 89. Hanna Borglund

  1. år 1935

  2. Jag gillar saker som är visuellt tilltalande, lekfulla, roliga och praktiska. Sambon gillar saker som är praktiska. Och tänka sig – vi kan mötas över Hippo! Denna lekfulla, praktiska flodhäst med dess pillemarisk uppsyn som gör en glad hela dagen.
  http://www.kaybojesen-denmark.com/shop/collection/other-animals/hippo

  0
 90. Rebecka

  1. 1935
  2. Apan har alltid varit en stor favorit för mig. Den är så oerhört lekfull, charmig och den livar upp de flesta miljöer. Både små och stora människor brukar bli glada över att sen den. Jag gillar även kvalitets och miljötänket bakom den, att träet är noga utvalt för varje apa.

  0
 91. Åse

  1. 1935
  2. Det är ofrånkomligen apan! Inte bara är den vacker utan också lekfull och .. ja, den har personlighet, den är som en liten vän! Det känns som att den säger till mig: “Lev livet medan du kan! Våga lite mera, lek lite mera, älska och ha roligt!”

  0
 92. Birgitta

  1. 1935
  2. Apan är min favorit. Min fascination för apor väcktes när jag var liten, kunde stå länge i en djurpark och bara titta på dem. Även om Bojesens apa är av trä har den lyckats fånga apans lekfullhet. Vilket ytterligare betonas i och med att det finns en tomteluva att komplettera med!

  0
 93. Anneli

  1935
  Apan för den ser glad ut och passar bra överallt.

  0
 94. Linnea Lestander

  Året var 1935
  Jag tycker så mycket om apan. Den som passar in i alla husets vrår, för både stora och små.

  0
 95. Lotta

  1. 1935

  2. Min favorit är flodhästen den är så fin.

  0
 96. Lotta

  1. 1935

  2. Min favorit är flodhästen

  0
 97. Maria Alm

  1. Vilket år formgav Kay Bojesen formgav 1935 zebran.

  2. Min favorit av Kay Bojesens alla trädjurär flodhästen. Den påminner mig om vår bröllopsresa när vi var i Gambia och fick möjligheten att se flodhästar i det vild. Kay Bojesens flodhäst är så lekfull och samtidigt så snygg!

  0
 98. Daniel

  1/ 1936.
  2/ Jag måste säga Zebran. Få djur i den storleken har såna underbara tidslösa mönster. Att den sedan är avbildad på ett sådan sätt att den även är tidslöst i designen gör det verkligen till en modern klassiker.

  0
 99. Malin R

  1. Året var 1935
  2. Lunnefågeln. Jag har läst om det lilla bageriet på strandpromenaden den senaste tiden och sedan dess helt fascinerats av denna fågel <3

  0
 100. Marika

  1. 1935
  2. Här hemma är favoriten Lovebirds av sentimentala skäl. Ända sen sambon och jag flyttade in i vår lägenhet för sju år sen har det bott ett par duvor i trädet utanför vårt fönster. Varje gång vi är ifrån varandra skickar den som är hemma en bild på duvorna till den andra som ett ordlöst “jag saknar dig”.

  0
 101. Ida

  1. 1935
  2. Min favorit är flodhästen som står i vår hall. Gillar de små meddelanden man kan skriva till varandra på den.

  0
 102. Alexandra E

  1935. Apan ty den är tidlös.

  0
 103. JennyD

  1. Zebran formgavs 1935.
  2. Jag gillar apan bäst, tycker det är så fint att den går att hänga! Skulle gärna ha en som dinglade från min Stringhylla.

  0
 104. Birgitta Ranner

  1. 1935
  2.Apan! Nostalgiskt minne av den i teckningssalen, där den fick agera “modell” när vi skulle öva oss i färg och form!

  0
 105. Sonia Tilly

  1. 1936
  2. Jag gillar den svartmålade flodhästen. Jag gillar flodhästar. Så stora och tunga och respektingivande, men samtidigt så smidiga, snabba och experter på att ligga gömda strax under vattenytan så bara nosen och ögonen syns.. Lite sådär som jag önskar att jag själv var ibland!! 😀

  0
 106. Carina

  1. 1935 Apan den är så fin rolig tänk om man vann en så fin filt gillar lekfullheten

  0
 107. Feifei

  1. 1935!
  2.
  Måste man välja endast ett djur?
  Vi vill ju ha ett zoo!
  Och vår samling är knappast komplett
  Då vi än så länge prioriterar studentlitteratur

  Men den dagen vi unnar oss en symbol för vår romans
  Så blir det inte turturduvorna små
  Även om vi planerar att leva våra liv tillsammans
  Så är det två andra djur som bättre symboliserar oss två

  En knubbig liten flodhäst i ek
  Praktisk, stabil och med ett leende så brett
  “Den påminner om dig!” säger min stora kärlek
  Ja, du skrattar ju på samma sätt!”

  “Men det där är ju du!” svarar jag
  Du må vara lång och se ut på ett vuxet vis
  Men med mig är du alltid busig och glad
  “Du är ju kaninen naturligtvis!”

  Jag och min livskamrat må ha börjat på noll
  Men med varandra blir vardagen ett enda kalas
  Vi tror på att ha barnasinnet i behåll
  Och hoppas att vårt zoo kan växa med oss i varje livsfas

  0
 108. Jenny

  1. 1935
  2. Min favorit är KAY BOJESEN LOVEBIRDS!
  Jag gillar dem bäst för att de kan symbolisera både en kärleksfull relation och en varm vänskap. Det finns alltid minst en annan individ som är gjord just för dig!

  0
 109. Nina

  1. 1935
  2. Det är faktiskt Zebran! Jag har alltid grafiskt mönster. Kontraster, svart och vitt.
  Sen är zebror så otroligt vackra och intelligenta djur!

  0
 110. Maria Petteon

  1) 1935
  2) Min favorit är självklart The Alfred songbird!

  0
 111. Maria Laon

  1. 1935
  2. Min favorit är och kommer nog alltid att vara apan. Den gör mig glad.

  0
 112. Niklas

  1. 1935
  2. Flodhästen, för att jag samlar på flodhästar ända sedan jag fick mitt allra första gosedjur som var just en flodhäst.

  0
 113. Linn

  1. 1935
  2. Elefanten! Den har ett så vänligt uttryck och är ju bara för näpen med sina runda former, bulliga utskickande öron och en liten svans. Dessutom gör den sig så bra i ljus ek.

  0
 114. Petra

  1. 1935
  2. Puffin eller Lunnefågeln för sin stora färgglad näbb!

  0
 115. Ann-Sophie

  1) 1935
  2) min favorit är gunghästen <3 så fin

  0
 116. Margot Björck

  1. 1935
  2. Lunnefågeln. Då och då flyger dessa vilse och hamnar så långt söderut som i Bohuslän. När jag var liten flicka såg jag en sådan på vårt sommarställe på Skaftö och tänker att jag borde ha en i fönstret på landet som minne av detta.

  0
 117. Elisabeth E

  1. 1935.
  2. Apan är min favorit för den är lekfull och den kan hänga och dingla både här och där i hemmet.

  0
 118. Maggan

  1. 1935
  2. Apan för den kan hängas upp ďär man vill ha den.

  0
 119. Caroline L

  1. 1935
  2. HORSE i valnöt är min favorit, vacker och tidlös= perfekt!

  0
 120. Ida

  1. 1935
  2. Jag får nog ändå säga klassikern apan som passar alla åldrar.

  God jul, Tsoydesign!

  0
 121. Marie P

  1) År 1935
  2)MIn favorit är apan. Pga att den påminner mig om min man och speglar honoms personlighet, som för övrigt kallades för apa i sin ungdom. Livlig, rolig och nyfiken,

  Glad 8 december!

  0
 122. Camilla

  1. 1935
  2. Jag älskar elefanter, så maffiga och vackra djur, så min favorit är klart den söta elefanten i ek.

  0
 123. Barbro Laon

  1) 1935
  2)Zebran är otroligt fin och ren i formen men sen är ju apan en favorit sedan länge med sin uppsyn!

  0
 124. Susanne Kampf

  1. År 1935
  2. Taxen är helt klart min favorit!

  0
 125. Michelle

  1.1935 var året!
  2. Flodhästen i ek, dels gillar jag materialet och helst när det är obehandlat, de i tavelfärg är också fina men trärena är den absoluta favoriten. Så lekfull och vacker.

  0
 126. Monika Lans Medin

  1) 1935
  2) Apan – för att jag blir glad av den!

  0
 127. Eva Å.

  1. 1935
  2. Min favorit är apan. Vi hade en uggla i trä när som man kunde vrida huvudet på den var så mysig, tyckte jag när jag var liten. Den liknade Bojesens figurer men troligen annan designer.

  0
 128. Lena Axelsson

  1.1935

  2. Utan rvekan apan

  0
 129. Eva Olsson

  1935 är året.
  Den jag gillar bäst är “skidåkare Datti . Den är jätte fin och tilltalar mig mig jätte mycket . Sen älskar jag att åka skidor själv.
  Men man skulle berätta vilket trä djur man tyckte bäst om. Då blir det Björnen.

  0
 130. A.S

  1) 1935
  2) Min favorit är Apan, gav en till min bästa kompis som blev pappa till en liten grabb nu i november. Den passade som handen i handsken i barnrummet med Zoo tema.

  0
 131. Ann-Kristin

  1 År 1935

  2 Måste bli lovebirds, tänk att få svepa den om sig en kulen novemberkväll med tända ljus.

  0
 132. Caroline Eriksson

  1. 1935
  2. Taxen är definitivt min favorit bland Bojesens underbara zoo i trä. Kanske för att den ser lika pigg, stolt och nyfiken ut som min egen lille taxvalp eller helt enkelt för att jag älskar taxens attityd som han så perfekt har fått till!

  0
 133. ann christine lindgren

  svar: 1935. Apan gillar jag bäst

  0
 134. Therése G

  1) 1935
  2) Favoriten är apan. Ända sedan jag såg den första gången har jag bara älskat den lilla filuren. Nu hoppas jag att han kan få flytta hem till oss och förgylla vårt hem.

  0
 135. Cecilia

  1935
  Taxen är så fin, den liknar min tax Kajsa som jag hade som barn

  0
 136. Ingegerd Rönnlid

  1. Enligt en källa 1935, enligt en annan 1936.
  2. Av Bojesens många fina djur
  har jag länge haft en älsklingsfigur
  det är en liten söt tax
  den älskar jag till max
  men zebran är faktiskt lika söt som hunden
  vilken glädje den ska ge mig under vilostunden!

  0
 137. JoHaNNa

  1. 1935
  2. Apan. den livar upp vilken inredning som helst med sin lekfullhet 🙂

  0
 138. Camilla Wiklund

  1. 1935 2. Den söta lilla apan är min favorit. Vänlig och finurlig går den att placera nästan varsom helst!

  0
 139. Monika Lindh

  Apan kom 1935
  Min favorit är den Lunnefågeln med sin färgsprakande näbb och lite tuffa utseende!

  0
 140. Pia Lönnkvist

  1) 1935
  2) Liten, söt och med smak på livet,
  apan är favoriten givet!
  Nu hoppas liten som stor,
  att filten skickas dit där vi bor.

  0
 141. Tessan

  1. 1935

  2. Apan är extra rolig då hen är busig och kan hoppa runt och få den tråkigaste gardinstång eller bokhylla i hemmet att se roligare ut! Men vill såklart ha hela glada djungeln av Kay 🙂

  0
 142. Kim

  1935

  Jag gillar lovebirds väldigt mycket. Det är ett vackert litet fågelpar som faktsikt ser förälskade ut. Och kärlek kan man inte få för mycket av.

  0
 143. Elena

  Den tillverkades 1935

  Jag som är en riktig apa-fantast måste såklart säga apan! 🙂

  0
 144. Jessica Eliasson

  1) zebran formgavs 1935
  2) min favorit är den troligtvis mest kända apan från 1951. Den är underbar. Nu hoppas jag kunna njuta av Kays alla djur på en härlig pläd.

  0
 145. Tessan

  1. 1935

  2. Apan är extra rolig då hen är busig och kan hänga överallt, även den tråkigaste gardin stången eller bokhyllan kan bli rolig! Men hela djungeln av Kay vill man ju ha i sitt hem:)

  0
 146. Helena Peon

  1935

  Har alltid varit förtjust i den charmiga apan som jag gärna skulle vilja ha i min -Stringhylla!

  0
 147. Anna lundkvist

  1. 1935
  2.jag älskar apan. Lekfull och glad så vill jag att alla ska få känna sig

  0
 148. Sofia

  1. 1935
  2. Jag är svag för kaninen måste jag säga och jag gillar att den både är en rolig leksak och en snygg designpryl i ett. Rabbisar är ju så söta och ett av mina favoritdjur dessutom!

  0
 149. Tilde

  1. 1935
  2. Love birds. Jag tycker att de är otroligt söta och är enligt mig en av de finaste bröllopspresenterna både att få och ge.

  0
 150. Camilla Sandmark

  1. 1935
  2. Elefanten! Jag har alltid älskat elefanter. Kanske för att de blir så gamla, ser snälla, godmodiga och kärleksfulla ut och de ser ju inte ut som några andra djur. Nu är jag med och kämpar för elefanternas överlevnad genom att bidra med pengar till olika projekt. Det är så viktigt att se till att dessa fantastiska djur inte blir utrotade.

  0
 151. Jessica Hellström

  1. År 1935
  2. Lovebirds är mina favoriter – tänker alltid på mig och sambon när jag ser dem, så söta och kärleken håller hela livet <3

  0
 152. Marit E

  1) 1935

  2) Björnen! En kaxig, knubbig typ som är svår att låta bli att älska. Han må vara hård på ytan men famnen är öppen och varm.

  0
 153. Sussie N

  1. 1935
  2 Zebran har i alla år varit mitt favoritdjur av många randiga skäl. Ett vackert vilt djur med mod och styrka som alltid ser till flockens väl!

  0
 154. Linn Eriksson

  1935
  Gillar verkligen apan… passar in överallt och vandrar omkring i mitt hem

  0
 155. Loo

  Hej!
  Å vilken fin!!! Nu klappar hjärtat lite extra!
  År 1935
  ZEBRAN, varför? Jag tycker Zebror generellt är så himla vackra och såklart älskar jag alltså denna Zebra också! Men flodhästen är en annan favvo!
  Håller tummarna hårt!

  0
 156. Malin Davelius

  1. 1935
  2. Jag har alltid vilja ha en apa, men sedan kom Songbirds och numera är det mina favoriter. Vi har nämligen fått en Songbird var till två av våra barn och jag ska själv köpa mig en till vår först födda. Men som att det finns två kvar så kanske får det bli en till mig och min man samt en i reserv ifall det om möjligt blir ett fjärde syskon i familjen.

  0
 157. Linda Nörle

  1. 1935
  2. Hästen för den är så perfekt elegant i sin form.

  0
 158. E

  1935 formgavs zebran som faktiskt är min favorit.

  0
 159. carolina

  1. 1935
  2. Min favorit är zebran!

  0
 160. Maria

  1. 1935
  2. Mitt favoritdjur och som jag väldig gärna skulle vilja se i verkligheten är Elefanten. Stor, klok och mån om familjemedlemmarna i sin flock, det tilltalar mig.

  0
 161. Anette Eriksson

  1 : 1935
  2: Jag älskar taxen! Den tar mig tillbaka till barndomen och fikastunderna med min farmor och farfar. Deras ( riktiga) tax Nalle satt alltid och tiggde socker vid bordet ( inte bra för varken människor eller djur) Hur som helst så var Nalle världens snällaste hund och levde väldigt länge trots sitt sockerberoende !

  0
 162. Camilla

  1. 1935

  2. Min absoluta favorit är apan. Den är charmig och går aldrig ur tiden. Älskar att man kan hänga den eller låta den sitta med sina rörliga armar och ben. Just nu sitter min apa med sin fina tomteluva uppe på mitt vitrinskåp i vardagsrummet.

  Pläden har jag drömt om sen jag såg den, och den skulle göra sig så fin i min kommande dotters rum.

  0
 163. madelene sand

  År 1935 och svårt att välja en favorit men apan har alltid varit en klassiker men lunnefågeln med sina färger är minst lika vacker.
  Passar på att tacka för en bra sida och önska en God Jul

  0
 164. Mia

  1. 1935
  2. Egentligen tycker jag nog bäst om taxen för att den är så väldigt söt men kommer ändå säga apan, det handlar om minnen, hela barndomen har den hängt i en bokhylla hos farföräldrarna och ibland fick vi lyckliga hålla i den.

  0
 165. Sofie

  1935
  Björnen är helt klart favoriten!

  0
 166. Amanda Nyman

  1. 1955
  2. Apan! En riktig klassiker!

  0
 167. Angelica Johansson

  1) 1935

  2)
  Nu när lillan är allt för stor för tutte,
  skulle hon i stället behöva denna snutte.
  För att känna sig varm och trygg,
  och för att mamma tycker den är så snygg.
  Och finast tycker jag nog allt är Kay:s elefant,
  för den är så charmant och elegant!

  0
 168. Lea P

  1935
  Apan är min favorit. När jag var liten hängde en Boysen apa i bokhyllan hos grannen. Vi barn fick aldrig röra den eller leka med den. Jag kunde inte förstå varför vuxna ville ha leksaker. Det finns något hos apan som får mej att tro att den vill mer än att bara hänga i någons bokhylla.

  0
 169. Anna E

  1.1935
  2. Har alltid haft en gott öga till lovebirds.

  0
 170. Camilla

  1. År 1935
  2. Min favorit är apan, älskar att lekfullheten möter design och att den verkligen andas hantverk!

  0
 171. Annika Samuelsson

  1.1935
  2. Min favorit är den klassiska apan som påminner mig om vårt ursprung samtidigt som den är mjuk i formen, En otroligt vacker design som gör mig glad att titta på. Apan som djur är dessutom social, lekfull, snabb och bra på att ta sig fram, bra egenskaper helt enkelt.

  0
 172. Marie

  1. 1935
  2. Älskar hästen!! Världens ståtligaste och finaste djur enligt mig.

  0
 173. Laura

  1. 1935
  2. Min favorit är apan och den har vi också köpt till dottern och sitter på hennes hylla. Jag tycker den är så snygg med både ljust och mörkare trä. Den kan också hängas upp i hyllan, vilket är roligt.

  0
 174. Paola

  1) 1935

  2) Jag har alltid älskat lunnefågeln. Vid en första anblick ser den bara svartvit ut, men sedan kommer den fantastiska färgklicken till näbb! Det liksom överraskar i all sin enkelhet, och den är sobert elegant samtidigt som den sprider så mycket liv.

  0
 175. Cikoria

  1) År 1935.
  2) Min favorit är just zebran, det första trädjur som Kay ritade! När jag var barn hade jag en svar/vit randig zebra i trä, som jag fick i julklapp av en farbror. Det var väl inte den gracilaste och vackraste zebran man kan tänka sig, väldigt knubbig och trubbig, men jag var väldigt förtjust i den! Färgen nöttes bort med tiden, men även mina syskonbarn många år senare, gillade att leka med den, fast de kallade den “kossan”!

  Så den zebran grundade nog min förtjusning i dessa vackra djur. Har alltid gillat att inreda i grundfärgerna svart och vitt och accessoarer i olika färger, allt efter årstid. Även när det gäller klädval, har jag haft baskläder i svart och vitt och piffat upp det med lite mer färger.
  Så den kavata lilla Zebran har följt mig sedan barn och kommer nog att följa mig livet ut!

  Tillägg till fråga 1) På vissa ställen finns år 1936 angivet som det år Kay Bojesen formgav zebran.

  0
 176. Malin Byman

  1935 är svaret.

  Favoriten är apan. Egentligen bara för att det var den jag först fick upp ögonen för och därmed haft längst i min lilla samling.

  0
 177. Malin

  1. 1935
  2. Min favorit är björnen. Jag har inte sett den förrän idag och blev helt paff. Den är väldigt lik nallebjörnen Nysis som jag hade när jag var liten. Han var min bästa vän och torkade mina tårar i vått och torrt och det fortsatte han även med när jag var tonåring. Men han blev kvar där i mitt föräldrahem och det ångrar jag. Långt efter det att jag flyttat hemifrån brann vårt hus ner till grunden och Nysis också (men tack och lov inte min mamma och pappa som var på bio den kvällen). Stort tack för tävlingen – nu vet jag vad jag ska önska mig i julklapp – en björnkompis i trä.

  0
 178. Annica

  1.1935
  2. Jag gillar såklart flodhästen. 😉 för det är en favvofjur här hemma.

  0
 179. Mikael K

  Svar: 1935

  Precis som i verkligheten har alla djur sin charm,
  men om den klassiska apan – kan jag tala mig varm.
  Det var längesen nu – men jag minns det som igår,
  hur jag och mina klasskompisar på lastbilsflaket står.
  Vi tjoade och skrek – överlyckliga förstås,
  tre års gymnasium var över för oss.
  Blommor runt halsen och bubblor såklart,
  livet låg framför oss – helt underbart.

  Min märkliga farbror gav mig en liten apa av trä,
  jämfört med pengar och smycken låg den i lä.
  Men den hängde ändå med på allt nytt,
  genom tredjehandskontrakt, hotell och flytt.
  På en liten låda där – en hylla där,
  och vakade på fönsterblecket det året jag blev kär…

  För gossen blev till man, pappa och tituleras numera “maken”,
  och min fina fru har även hon den fina smaken-
  att äga en liten Kay Bojesen apa – häftigt eller hur?
  Så det är väl inte konstigt – vilket som är mitt favvodjur…

  0
 180. Anna Laon

  1, 1935
  2, En snygg apa från ljuva femtio-talet.
  Han kan hänga upp och ner det är helt galet.

  0
 181. Anna

  1. 1935
  2. Min favorit är zebran. Den är grafisk och stilig med sina svartvita ränder men ändå så söt.

  0
 182. Åsa

  1. 1935
  2. Min favorit är flodhästen som är målad med griffeltavlefärg.

  0
 183. Maria

  1. 1935
  2. Apan – det var det första av djuren jag stötte på och trots att jag efter det sett många av de andra så har apan DET.

  0
 184. Ann Andeon

  år 1935
  Flodhästen är störtskön. Kantig och charmerande

  0
 185. Jenny

  1. Zebran formgav Kay Bojesen 1935.
  2. Apan min favorit bland trädjuren är,
  den hänger och dinglar både här o där.
  Passar fint just överallt, kompis den fått i pärlplatte variant,
  Jag blir glad att se den – det är sant.

  0
 186. Charlotte Håkansson

  1) 1935
  2) Min favorit är apan, har väldigt länge velat ha den. En riktig klassiker som kan pigga upp ett hem så otroligt mycket. Sen älskar jag apor. Dom är som små människor. Så busiga och livfulla!

  0
 187. Sara

  1. År 1935
  2. Flodhästen, den är såå läcker!!

  0
 188. Susanne

  1. 1935
  2. Älskar Songbird, de är så färgstarka och har många färger att de lätt kan passas in i ett rum oavsett färger i övrigt. De har ett bestämt och distinkt uttryck som verkligen både sätter färg och blir en fantastiskt fin inredningdsdetalj.

  0
 189. Asuka

  1935
  Apan är en riktig klassiker som håller i många generationer.

  0
 190. Linn E

  1-1935
  2- Hippo! Så lekfull samtidigt en väldigt snygg inredningsdetalj!

  0
 191. Louise Tilley

  1. 1935
  2. Jag älskar Sparrows! Fåglarna på rad är så upppiggande men ändå stilrena och i prydlig rad.

  0
 192. Lisa

  1) 1935
  2) sångfågeln Peter ligger mig extra varmt om hjärtat sen jag gifte mig med min egen Peter ❤️

  0
 193. Johanna VL

  1. 1935

  2. Lovebirds är så fina. Kärlek.Tvåsamhet. Det är nåt magiskt med det.

  0
 194. Charlotte M

  1 ) 1935
  2) För mig är det den lilla träapan som är favorit. Älskar den nu och älskade den när jag var liten. Den påminner så mycket om barndomen och alla roliga lekar jag och apan har haft. Fortfarande huserar den hos mina föräldrar och varje gång jag är där och ser den får jag så trevliga minnen.

  0
 195. Karin Josefsson

  1: 1936
  2: Flodhästen är min favorit, imponerande att en en nästan kubformad träfigur kan se se glad och lekfull ut, imponerande!

  0
 196. Anna

  1935

  Apan – så gullig

  0
 197. Agneta

  1. 1935
  2. Min favorit är och har alltid varit den fina apan. Den har ett så trevligt uttryck i ansiktet och med sina långa armar kan den hängas nästan var som helst.

  0
 198. Susanna Peteon

  1.år 1935
  2.jag har alltid tyckt om apan,en ikon tycker jag i inredningssammanhang.

  0
 199. Camilla

  Hej!
  1) 1935
  2) Apan, tror vi alla behöver spela apa och släppa loss ibland, vi skulle må bättre av det!

  0
 200. Per Hallberg

  Zebran kom till 1935.

  Apan skulle gärna få bli min prydnadskamrat
  välkänd dansk snyggt designad primat!

  0
 201. birgitta

  1. 1935
  2.Apan i största storleken är min absoluta favorit.
  Tidlös charm med mänskliga drag

  0
 202. Charlotte Björnström

  1) 1935

  2) Zebran, för att själva djuret har så stilren design, lätt för en designer att spinna vidare på. 🙂

  0
 203. Karin

  1. 1935
  2. Under hela min uppväxt kunde jag varje kväll framför TVn i gillestugan höja blicken en aning och titta på den Kay Bojesen apa som min mamma fått efter en av pappas alla jobbresor till Köpenhamn. Då kunde jag aldrig riktigt förstå varför det var “se men inte röra” som gällde. Numer är jag dock tacksam över detta då apan har fått flytta hem till mig och nu hänger på en bokhylla vid TVn.

  0
 204. Eva Andeon

  1. 1935
  2. Modet växlar och åren går,
  men kärleken till favoritapan består!

  0
 205. Jennie Arkman Engqvist

  1. 1935
  2. Min favorit är zebran! Jag älskar zebran, det kan bero på kontrasterna och renheten i det svart-vita 🙂

  0
 206. Sanna Kaakinen

  1. 1935

  2. Jag fastnade lite extra för apan, men gillade även den fina zebran.

  Kram Sanna

  0
 207. Sanna

  Nu glömde jag ju förstås skriva varför, men jag fastnade för apan för att den ser lekfull ut men ändå passar in inredningsmässigt på ett bra sätt. Det känns som den passar bra så väl in i barnrummet som i vardagrummet.

  Kram Sanna

  0
 208. Ida Henrysson

  Underbar pläd!
  Zebran formgavs 1935.
  Min favorit är elefanten. Den är så mjuk och lekfull i formen, och elefanterna måste vi vara rädda om.

  0
 209. Lena E

  1. 1935
  2. Varje gång jag ser Lovebirds blir jag kär. De är så söta och det finns ingen plats där de inte skulle kännas sig hemma. I tysthet kan man visa hur man känner sig just denna dag, om man är på pusshumör eller bara vill vända ryggen till allt.

  0
 210. Sara

  1) 1935 kom Zebran. 2) Min favorit är kaninen. Detta för att jag tänker på min lilla systerdotter snart 2 år som älskar sin lilla kanin!

  0
 211. Anna Laon

  1) 1935
  2) Apan

  0
 212. Pia Magnusson

  1. 1935
  2. Min nya favorit är “svarta tavlan” flodhästen, riktigt kul att skriva meddelanden på

  0
 213. Lars-Erik ericsson

  1935
  Fågeln Ernst gillar jag, de grå tonerna passar i vårt hem å han e lugn och för inget väsen 😉

  0
 214. Thord

  1935
  Zebran är randig och kul, tänk om den oxå kunde få en tomteluva till jul 😀

  0
 215. Kai Hägglund

  1. 1935
  jag gillar apan. Den är klassisk

  0
 216. Jan G

  1) 1935
  2) Elefanten!

  0
 217. Marie Ehn

  1. 1935
  2. Taxen, för den påminner om min barndomshund Lucy

  0
 218. Marie Dahlberg

  1. 1935
  2. Apan är helt fantastik. Man blir glad bara man ser den och dessutom är den lättplacerad och kan hänga och sitta på många olika sätt vilket gör att man kan variera mycket med den. Jag ska erkänna att jag har 3 st (2 hemma och 1 på kontoret :-))

  0
 219. Pernilla S

  1. 1935

  2. Apan, har alltid gillat apor. Fick en mjukisapa av min morfar när jag var liten som jag ännu har kvar.

  0
 220. Marie Dahlberg

  1. 1935
  2. Apan är helt underbar och man blir glad bara man ser den. Det faktum att den är så lättplacerad och kan sättas/hängas på så många sätt gör att man aldrig tröttnar på den (jag ska erkänna att jag har 3 st, 2 st hemma och 1 på kontoret :-)). En klassiker med karaktär, lite dansk designhistoria bjuds vi på här!

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


www.winnerlex.com.ua

https://buysteroids.in.ua