Banner

Det enkla är det vackra, och det stämmer på pricken på bestickserien Ovale designad av Ronan & Erwan Bouroullec för Alessi. Klassiska, okomplicerade former som man inte tröttnar på – precis så vill jag själv tänka när jag investerar i basprodukterna till mitt hem.

I dagens lucka har du chans att vinna 6 uppsättningar med gafflar, knivar, skedar och teskedar ur serien Ovale från Alessi, värde 1 899 kr. För att tävla ska du svara på frågorna nedan i en kommentar innan midnatt i natt. Lycka till!
13-alessi-husligheter

Dagens tävlingsfrågor:

1. Vilket år grundades Alessi?

2. Vilka tallrikar skulle du matcha dina Ovale-bestick med om du vann?

***

Tävlingen pågår fram till kl 00.00 i natt. Vinnaren utses av Alessi och beslutet kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Värdet på vinsten är 1 899 kronor.

Translation: Today’s Xmas giveaway – only for readers living in Sweden though, sorry!

179 kommentarer

///////////////
 1. Anette Eriksson

  1: 1921

  2: Med Jasper Morrisons stilrena fräscha porslin. Jag gillar att duka med vitt porslin och piffa upp bordet med färgade bordstabletter och servetter. Fräscha krispiga tulpaner i en vas med färg som matchar servetterna.

  0
 2. Sanna

  1. 1921

  2. Om jag vann skulle jag helt klart matcha med min fin porslin här hemma. Det är porslin som jag fått ärva av min gammelmormor, och som jag i ärlighetens namn inte ätit på en enda gång här hemma. Men nu till nyår ska faktiskt porslinet fram då det ska dukas för lite fler gäster än vanligt. Dessa bestick hade då suttit perfekt till.

  Kram Sanna

  Kram Sanna

  0
 3. zandra

  1) Alessi grundades år 1921.
  2) Då jag skulle ge besticken till min Alessi-fanatiker av en mamma så kan jag inte riktigt svara på det. Men hon är den typen av person som alltid får allt att se bra ut, så oavsett med vilka tallrikar hon matchar de med så vet jag att det kommer bli supersnyggt. Själv tycker jag att de skulle gå med vilka tallrikar som helst!

  0
 4. CJ

  1. 1921
  2.Lace by lars wallin, jag har visserligen inte alla delarna av den ännu men snart så 🙂 Det skulle vara mycket vackert ihop.

  0
 5. Kristiina Söderström

  Hej!

  1) Alessi grundades 1921.
  2) Jag skulle matcha Ovale med tallrikar med en historia. Några ärvda, några loppisfynd och några av mina allra första tallrikar när jag flyttade hemifrån. En stilig kombo!

  God Jul!
  Med vänlig hälsning,
  Kristiina

  0
 6. Marita

  1. 1921
  2. Med vita Teema från Ittala. Raka enkla linjer som låter maten spela huvudrollen

  0
 7. Ninnie Eriksson

  Hej!

  1. År 1921.
  2. Jag skulle matcha det med mina favorit tallrikar hemma som är Lace by Lars Wallin. Det händer ju mycket på det porslinet så då passar det så bra med klassiska rena drag till, som dessa bestick har!

  0
 8. Nina

  1. 1921

  2. Med mina tallrikar från Rörstrand – Swedish Grace passar Ovale från Alessi perfekt!
  En stilren, enkel och snygg helhet som passar både till vardag och fest.

  0
 9. Elin L

  Hej!

  1. 1921
  2. Med Alessis Bettina om jag ägde det, annars har jag en jättevacker matservis från Rörstrand gjord på 50-talet står bara ett nummer på vet tyvärr inte namnet på den är retro. Skulle vilja köpa kaffeservis om jag visste namnet. Ska försöka ta reda på det,

  God Jul!

  0
 10. Josefine

  1. 1921

  2. Med mina blåvita tallrikar från Simply Scandinavia. Jag tror att bestickens svala raka linjer fint kompletterar de mer dekorativa och mönstrade tallrikarna.

  Josefine

  0
 11. Martina

  1921. Med mina designletters-tallrikar

  0
 12. Maggan

  1. 1921
  2.Alla gäster skulle få olika tallrikar. Nya och gamla, köpta och ärvda, alla har minnen från måltider vilket inbjuder till roliga berättelser och diskussioner.

  0
 13. Elin

  Grundades år 1921
  Dessa bestick skulle passa perfekt till de tallrikar som jag har ärvt av min gammel mormor, skulle också vara perfekt att matcha med fina servetter till och mina iittala glas

  0
 14. Maje

  1. Det grundades 1921

  2. Med mina fina vita Iittalatallrikar Sarjaton

  0
 15. Anna Lundqvist

  1. 1921

  2. Det skulle bli mina tallrikar från hackefors som vi fick när vi gifte oss m

  0
 16. Annika Andeon

  1. 1921
  2. Jag skulle använda dom till mina fina tallrikar som jag ärvt efter min fina farmor. Vad de heter har jag faktiskt inte en aning om, de är gamla. Men så vackra.

  0
 17. Sofie

  1, 1921
  2, Jag hade matchat dom med våra fina tallrikar Swedish Grace

  0
 18. Eva Å.

  1. Alessi grundades 1921
  2. Skulle använda tallrikar “Svart Teema” från Iitala.

  0
 19. Maria

  1. 1921

  2. Dessa stilrena bestick skulle jag matcha med gamla udda tallrikar från svenska porslinsfabriker som mormor och morfar brukar köpa åt mig på loppis.
  Jag älskar deras yviga mönster kombinerat med deras ganska diskreta, enhetliga färger. Kombinationen nytt/gammalt, Italien/Sverige kommer bli riktigt poppis!

  0
 20. Sarah

  1. 1921

  2. Jag skulle matcha med mina ittala Taika tallrikar. Klassiskt och utmanande på samma gång!

  0
 21. Lina

  1. 1921
  2. Passar som handen i handsken med mina Sarjaton från Iittala. Tidlösa är de båda!

  0
 22. Kristin Hamren

  1. 1921
  2. Rörstrand, Grace, Is – tror det skulle bli fint, stilrent och elegant!

  0
 23. Annelie

  1. 1921
  2. Med mina grönaktiga tallrikar från House Doctor… skulle bli riktigt nice matchning med de fina besticken!

  0
 24. Karin

  1: 1921
  2: Jag skulle använda besticken till min service Pergola från Rörstrand

  0
 25. Anna

  1 – 1921
  2 – Jag skulle göra en dukning av dessa fantastiska bestick tillsammans med min matservis som jag ärvt av min farmors faster i Tyskland. Tante Emmy jobbade i porslinsaffär och det var väldigt viktigt att man hade minst en komplett matservis och en komplett kaffeservis. Middagen var enligt henne inte komplett om man inte la god tid på dukningen! Jag hade turen att få en väldigt vacker service i vitt med en tunn dekorkant i äkta guld. Denna skulle gifta sig så bra med Ovale från Alessi – älskar när man kombinerar guld och silvertoner!

  0
 26. Ana

  1. Företaget grundades 1921.
  2. Jag skulle matcha bestick med Villeroy & Boch tallrikar för bägge två är stilrena och klassiska och står högst på min önskelista.

  0
 27. m

  1. 1921
  2. jag skulle matcha med något annat som passar in i devisen – enkelt är vackert – Swedish grace i vitt. Besticken och porslinet tillsammans med våra ärvda glas får stå för det långsiktiga, det hållbara och det vackra. Textiler och maten får bli det som förändras över tid och trender.

  0
 28. Anna Å

  1. 1921
  2. Tror besticken skulle passa perfekt till mina vita (och mycket välanvända) klassiska tallrikar från Swedish grace. Till det en ljusgrå linneduk och servetter i vitt och mörkgrönt.

  0
 29. Tommy

  Hej hopp

  1921 var året…

  Jag skulle vilja duka tillsammans med Alessi Acquerello tallrikar och servera en god nyårsmiddag.

  Ha det fint.

  0
 30. Tommy

  Hej hopp

  1921 var året…

  Jag skulle duka med Alessi Acquerello tallrikar och servera en underbar nyårsmiddag…

  Ha det fint
  Tommy

  0
  1. marianne forsgren

   1921.med mina blåklint.

   0
 31. Emma

  1. 1921
  2. IKEAS svarta Dinnera, i alla fall tills jag får råd att ropa in något härligt 60-tals porslin från Arabia på auktion.

  0
 32. Yasmine

  1. Alessi grundades år 1921

  2. Men gud! Alltid varit en stor Alessi-fantast.
  Hade deras kaffebryggare, tills den under flytten brast.
  De skapades i samarbete med Philips. Den var så unik!
  Men jag har tröstat mig med att köpa mer av deras estetik.
  I badrummet har vi äggtoaletten till exempel.
  Älskar saker och design som har deras stämpel.
  Om jag vann deras ljuvligt vackra Ovale bestick-set.
  Hade dukningen med Le Creuset, Caribbean skett.

  0
 33. Solbritt Ilkert

  Svar: 1921.
  Jag har jultallrikar som skulle passa perfekt ihop med dessa bestick.

  0
 34. Solbritt Ilkert

  Mina fina jultallrikar skulle passa perfekt ihop med dessa bestick.

  0
 35. Solbritt Ilkert

  Svar: 1921
  Mina fina jultallrikar skulle passa perfekt ihop med dessa bestick.

  0
 36. Solbritt Ilkert

  1. 1921
  2. Mina fina jultallrikar från Fyrklövern skulle göra sig bra ihop med dessa bestick.

  0
 37. Maria

  1. 1921

  2. Jag skulle matcha den med Teema från Iittala. Nu äger jag inte den servisen (än), men den ska bli present från mig till mig när jag pluggat klart!

  0
 38. Fia

  1) 1921

  2) Med en design som attraherar hett
  Känns Ovale bara åh-så-rätt!
  En middag med tallrikar från Swedish Grace i grått
  Skulle ge ett vackert intryck och göra middagen flott!

  0
 39. Ann-Sofie C-G.

  1921.

  De skulle matchas med alla tallrikar här hemma men framför allt till Mon amie från Rörstrand och Berså från Gustavsberg. Äger nästan bara äldre porslin förutom Mon Amie-tallrikarna som är nyproduktion. Har ett set bakelitbestick nu som flitigt användts och även diskats i maskin och de börjar ge upp. Så nya bestick vore ju perfekt faktiskt. De skulle få hänga med i sådär 50 år eller mer

  0
 40. Sara M

  1921
  Till vårt vanliga porslin som är Birka från Gustavsberg.

  0
 41. Hannah Noren

  1. 1921.
  2. Det skulle matchas med ett lyx handmade pottery sätt från Ocean Springs, Mississippi.

  0
 42. Ann-Sofie C-G.

  1921.

  Jag skulle matcha besticken med alla tallrikar och skålar jag har. Äger i princip bara retroporslin. Men framför allt med Mon amie från Rörstrand och Berså från Gustavsberg. Jag har en uppsättning av bakelitbestick jag använder nu men de börjar hänga på sista versen. Inte så konstigt med tanke på att de är typ 60 år gamla. Så jag skulle verkligen behöva nya att använda de kommande 60 åren 🙂

  0
 43. Milla

  Svaret är år 1921. Jag skulle matcha besticken med ett par ljusgrå tallrikar jag har hemma som ser lite gammaldags ut. Är dessutom i ett stort behov av nya bestick av bra kvalitet. Mina bestick börjar bli slitna och ser så hemska ut och som en fattig student har jag inte råd att investera i bra bestick. Så dessa skulle verkligen få mig att känna att allt jag kämpar för lönar sig, att jag är bra som jag är.

  0
 44. Anna

  1. År 1921
  2. Då skulle jag välja att duka med Stig Lindberg mattallrik Ribb i benporslin,nu har jag inga såna men om jag hade haft. Härhemma finns ett gäng vackra vita tallrikar från Bing & Gröndahl Copenhagen som är favoriter till vardags och besticken skulle vara snygga tillsammans med dem också.

  0
 45. Anna Johansson

  1. 1921
  2. Jag skulle matchat besticken med vitt porslin från Swedish grace, något som stått på önskelistan länge. Jag gillar raka linjer och arkitektonisk design.

  0
 46. Carin

  1921
  Eftersom jag har Designhouse Stockholms vita släta porslin och tycker det är väldigt stilrent och snyggt skulle jag duka med det.

  0
 47. Emelie Wandel

  1. 1921.

  Jag skulle matcha med Colombina Collection från Alessi. Annorlunda tallrikar med cool design.

  0
 48. Tove

  1. 1921

  2. Vi har Teema från Ittala. Det känns som om Alessi och Teema skulle passa bra tillsammans. Stilren, klassisk formgivning som man inte tröttnar på.

  0
 49. SofiaS

  1. 1921
  2. Jag har servisen Swedish Grace i färgen snö (vit). “Det enkla är det vackra” samt att det är tidlösa produkter stämmer in lika väl på besticken som på servisen vilket gör att det är en oslagbar kombination. Dessa bestick, och tallrikar, kommer att finnas med i generationer. Dessutom kommer sambon bli överlycklig då han älskar italiensk design och beundrar sin röda vattenkokare från Alessi. Håller tummarna stenhårt!!

  0
 50. Margot Björck

  1. 1921
  2. Med mina 50-tals tallrikar från norska Stavangerflint.

  0
 51. Elin

  1. 1921
  2. Jag skulle matcha med tallrikar från Ittala-serien Taika i olika färger. Egentligen har jag också Swedish Grace i vitt från Rörstrand som många andra hemma, men med så enkla linjer på besticken är det lätt att ta ut svängarna med porslinet!

  0
 52. Titti skarp

  1.1921
  2.med Dressed Tallrikar det var dom finaste så givet dom skulle passa fin fint hoppas på tur

  0
 53. Maja

  1. 1921
  2. Jag har fina tallrikar hemma som jag fått av min farmor tror de skulle passa perfekt med dessa bestik.

  0
 54. Ann-Sofie

  1. 1921

  2. Mina vita ärvda Rörstrandstallrikar

  0
 55. Cecilia Lindkvist

  1921 grundades företaget Alessi. Jag skulle definitivt matcha besticken Ovale med de stilrena, vita tallrikarna från Swedish Grace.

  0
 56. Lisa

  1. 1921
  2. AJM28 så fina, enkla & vita! Samma fina uttryck som besticken!

  0
 57. Ingrid Taylor

  1.1921
  2. Jag skulle matcha besticken med någon klassisk servis som swedish grace eller kaj franks Teema.

  0
 58. Anneli

  1921
  Jag skulle matcha de vackra besticken med mina vita Swedish Grace tallrikar då skulle middagsdukningen bli fin.

  0
 59. Linn eriksson

  1921
  Rörstrands grace i snö (vit) skulle matcha besticken perfekt,

  0
 60. Alma

  1. 1921

  2. Jag skulle matcha besticken med Rörstrands porslin, Ostindia. En riktigt gamla klassiker möter en ny (kommande) klassiker.

  0
 61. Erica S

  1921

  Jag har servisen corona från Rörstrand hemma och vad passar inte bättre än dessa fina bestick. De silvriga går igenom hela dukningen från bestick till dekoration. Det blir en fin dukning som passar både vardag och fest!

  0
 62. Katja

  1: 1921
  2. Fina tallrikar skulle jag använda.

  0
 63. Lisa

  1) 1921
  2) Jag skulle matcha dem med mina härliga gamla mormorstallrikar med blått snirkligt mönster. Älskar kombon supermodernt och gammeldags!

  0
 64. Sandra P.

  1. 1921
  2. villeroy & boch new wave – tror det skulle bli riktig stilrent 🙂

  0
 65. Elin Eriksson

  1.1921
  2. Skulle använda dem till min favoritserien Spisa Ribb från Gustavsberg, . De skulle även göra sig fint till vår nya vardagsservis från IKEA 365. Bästa besticken som passar såväl vardag som fest!

  0
 66. Siv S

  1921
  Sarjaton

  0
 67. Elin Eriksson

  1. 1921
  2. Skulle ha de fina besticken till min favoritserie Spisa Ribb från Gustavsoergs porslinsfabrik. De skulle även passa fint till vår nya vardagsservis IKEA 365. Bästa besticken dom passar såväl vardag som fest!

  0
 68. Marie W

  1921

  Swedish Grace

  0
 69. Elin

  Svar: 1921
  Jag skulle använda besticken ihop med min mammas gamla Rörstrand-servis som är vit med grönt mönster. Skulle göra sig riktigt fint ihop! <3

  0
 70. Majken

  1. 1921
  2.Nema problema – Teema !

  0
 71. Jennie L

  1) 1921
  2) Det skulle väl få bli till mina vita tallrikar från Royal Copenhagen!

  0
 72. Nora Hemmingsson

  1. 1921

  0
 73. Nora Hemmingsson

  1. 1921
  2. Med “Gröna Anna” som vi ärvt från svärmor.

  0
 74. Henrik

  1. 1921

  2. Jag skulle använda mitt Eva Trio-porslin. De båda märkena skulle plocka fram varandra så oerhört fint

  0
 75. Kristin

  Fråga 1: Alessi grundades år 1921.
  Fråga 2: Jag älskar Alessi för att deras design ofta är enkel men ändå snygg. Till dessa bestick hade jag således använt tallrikar med en klassisk och stilren design. Mina tallrikar från Pillivuyt hade passat perfekt!

  0
 76. Kristofer

  1. 1921

  2. Jag skulle matcha besticken med god mat! 🙂

  0
 77. Cecilia

  1921

  Jag skulle matcha Alessibesticken med swedish grace, enkelt och klassiskt

  0
 78. Ronja

  1. 1921
  2. Le Creuset Cerise är verkligen ur snygga men svåra att matcha. Detta bestick set skulle passa perfekt till Le Creuset tallrikarna. Så hoppas verkligen jag vinner, skulle behöva det, speciellt eftersom jag har massa omaka par i min besticklåda så skulle vara skönt att byta ut dem.

  0
 79. Jessica Eliasson

  1) 1921
  2) ett par supersnygga kinesiska tallrikar jag ärvt av min farmor & farfar som går i grönt. Modernt möter antikt/exotiskt

  0
 80. Marie

  1. 1921

  2. Alessis Ovale-bestick skulle ligga så fint intill vår Ittala Sarjaton-servis!

  0
 81. Camilla Sandmark

  1. 1921
  2. jag skulle matcha det med mitt favoritporslin. De stilrena, lite lätt rundade besticken passar bra ihop med de många runda formerna i mönstret på tallrikarna och balanserar upp det färgglada, lite svulstiga. Porslinet heter Paradis, kommer från Arabia och är bara så underbart!

  0
 82. Olivia Lily

  1. År 1921.

  2. Älskar god mat och gott vin, men godare blir det om gaffeln är fin. Att få duka med Alessi kommer höja många ögonbryn, och lyxa till såväl vardags- som festmenyn. Ihop med min Musselmalet-matservis från Royal Copenhagen, kommer gästerna tappa andetagen!

  0
 83. Åsa A

  1. 1921

  2. Om jag vinner skall jag ge besticken till min dotter, som i julklapp ska få servisen Swedish Grace i vitt. Hon flyttar hemifrån nästa år, och klassiskt eleganta Ovale passar såväl hennes smak som servisen hon ska få.

  0
 84. margareta lillqvist

  Swedish Grace Winter väljer jag varje år för att berika och skapa tradion
  alltid ett nöje att på en sådan lägga upp sin julportion.

  0
 85. sofi n

  1. 1921

  2. Jag skulle matcha med mina klassiska Swedish grace tallrikar. de är stilrena och låter besticken ta åt sig uppmärksamheten!

  0
 86. Maria Helmeon

  1. 1921
  2. Jag skulle matcha besticken med mina Stig Lindberg tallrikar Berså

  0
 87. Annika Nilsson

  Svar: 1921
  Åh! WOW! Mitt hjärta slår volter av glädje! Så snygga! Jag skulle matcha med mina vackra Harmony-tallrikar. Skulle bli så underbart!

  0
 88. Anton

  1. 1921

  2. Om nya bestick till mat
  har vi länge gafflat jag och min livskamrat,

  Detta snygga set åker nu likt flygande tefat
  upp som toppkandidat

  Har som klapp till henne redan köpt Corona – Rörstrand;
  ni vet den där vackra med en platinarand?

  Tillsammans med Ovale skulle servisen knyta band
  och vackert omringa såväl isterband som and.

  För servisen som nu är vår är en senior som illa mår,
  orkar knappast fram ända till nyår.

  Skam till stolthet övergår om vi får
  bestick som passar till både får och kycklinglår.

  Det vore en ära att bland nära och kära
  med så här vackra bestick ett ostron sära,

  en risotto förtära eller ett köttstycke skära
  – vad mer kan man begära?

  0
 89. Caroline

  1. 1921

  0
 90. Caroline

  1. 1921
  2. Jag hade kombinerat dem med min Grön Anna servis som jag fått av min farfar. Modernt och klassiskt i en härlig mix!

  0
 91. Frida

  1) 1921. 2) Är helt säker på att besticken skulle passa utmärkt till tallrikarna från COLORBAVERO-serien. Detta eftersom det finns en mjukhet i båda två, både när det gäller form och färg. Den duvblå färgen på tallrikskanterna är underbar och gifter sig fint med de rundade formerna på besticken. The perfect match helt enkelt!

  0
 92. Kicki Ryden

  1. 1921
  2. Porslinet Swedish Grace är den perfekta kombinationen till Ovale-besticken!

  0
 93. felicia kyrk

  1) 1921!
  2) Jag önskade mig faktiskt nya tallrikar i julklapp, serien arv på Ikea!
  Så dessa hade jag matchat de till!

  0
 94. Bitte Gustafsson

  1. Alessi grundades 1921
  2. Swedish Grace passar att duka med. Stilrent.

  0
 95. Filip

  1. 1921
  2. Hade matchat dem till vår klassiska “fyrkantiga” vita servis som vi har hemma, som vi tar fram då vi har lite finare middagar!

  0
 96. Isabelle Liljekvist

  svar: 1921
  jag skulle matcha dessa snygga bestick med acquarello tallrikarna, håller tummarna för en fattig student som behöver bestick

  0
 97. Human Golmohammadi

  1. 1921
  2. MAMI PLATINUM TABLE SET av Stefano Giovannoni

  0
 98. Ida Erlandsson

  1. 1921

  2. Jag hade dukat besticken tillsammans med Iittalas Teema-tallrikar. Jag tror att det skulle bli en klockren kombo.

  0
 99. Elisabeth E

  1. 1921.
  2. Jag skulle matcha de snygga besticken med mina Gullvi tallrikar från Rörstrand, kanon snyggt kombo.

  0
 100. Anna

  1921.

  Jag skulle matcha dem med min urgamla och ärvda servis från Rosenthal, eftersom den fortfarande är en favorit.

  0
 101. Ringvor Andeon

  Grundades 1921.
  Jag tar mina Swedich Grace tallrikar (julmodell) och dukar med.

  0
 102. Maria Freudenberg

  1/ 1921 grundades Alessi.
  2/ Så vackra bestick.
  Till fest skulle jag duka med mina tallrikar ifrån Villeroy & Bosch, New Wawe.
  Men dom skulle passa lika bra till mitt vardags porslin Sundborn ifrån Rörstrand.
  Mvh Maria

  0
 103. Caroline

  1. 1921
  2. Troligtvis till Swedish Grace i grått och en mörkt blå linneduk. Rosmarinkvistar som servettringar och glas Essence från Iittala.

  0
 104. Stina

  1. 1921
  2. Tillsammans med Tallrikar från Ann-katrin Braf.

  0
 105. Ann

  1, Alessi grundades år 1921.
  2, julen står för dörren i glitter och glamour
  och i juletider är alltid väntan så stor
  min dotter stora önskan är i år
  att ett set från Alessi hon får
  om jag vinner jag ska ge
  som får min dotter att le
  kommer matcha dukning nyår
  glitter silver å vitt och detta sett hon får

  0
 106. Emma Andreasson

  1. Alessi grundades år 1921.

  2. Jag skulle matcha dessa stilrena bestick med mina vita Swedish Grace-tallrikar. På så sätt skulle jag ha en klassisk kombination som fungerar i alla lägen och håller i många år.

  0
 107. Beatrice B

  1. Alessi grundades 1921.
  2. Drömmen vore att få duka med Mateus tallrikar, men ett
  fint alternativ är Ikeas Arv servis, så den blir det för mig.

  0
 108. Sofie S

  1. 1921

  2. Våra gamla bestick har börjat få konstiga fläckar på sig som inte går bort. Så om jag skulle ha turen att vinna skulle jag helt klart ta tag i att börja samla på Swedish grace. Inte den mest originella servisen men så vacker och klassisk. Jag tröttnar aldrig på den.

  0
 109. Birgitta

  1. 1921
  2. Jag skulle matcha det med Blå Blom. Enkelt möter sirligt.

  0
 110. Monika Lindh

  1921
  Jag skulle duka med mitt fina gamla arabiaporslin som håller genom alla trender.

  0
 111. Camilla Wiklund

  1. 1921
  2. Skulle matcha med våra fintallrikar från Rörstrand. Jag tror att bestickens enkla och stilrena design skulle göra sig fint mot mammas gamla grön anna-servis. Gammalt och nytt, ärvt och vunnet -perfekt mix!

  0
 112. Linnea

  1. Grundades år 1921

  2. Ovale-besticken skulle passa perfekt till mina Lasse Åberg Mussaka-tallrikar, det skulle bli en snygg kombination till nyår!

  0
 113. Birgitta

  1921 grundades Alessi.

  Jag skulle matcha detta stilrena bestick med min “finservis” från 70-talet – en klassisk, stilren , okomplicerad vit servis (tillverkad i Tyskland).

  0
 114. Anna Abrahamsson

  Jag skulle duka med mina snygga svarta, rektangulära tallrikar från IKEA, alternativt mina riktigt fina vita Galaxy tallrikar från Rörstrand. Dessa underbara, stilrena bestick passar ju till allt. Hoppas på tur!

  0
 115. Anna Abrahamsson

  1921

  Men mina snygga svarta IKEA tallrikar.

  0
 116. Charlotte M

  1) Det grundades 1921
  2) Till både vardags och fest använder jag olika tallrikar som jag har ärvt. Så besticken skulle få vara med på lite variation av tallrikar. Tycker så mycket om att äta på porslin som släkten tidigare använt – då finns de med mig fortfarande. Och det är så fint att blanda gammalt porslin med nya snygga bestick.

  0
 117. Charlotte Björnström

  1. 1921

  2. Mitt snirkliga blå porslin, eller kanske det blommiga….eller om jag satsar på helt nytt porslin för att matcha dessa fina bestick.

  0
 118. Lotta Larsdotter

  1. 1921
  2. Med vårt vanliga vardagsporslin. Men jag hoppas jag en dag får önsketallrikar från Swedish Grace!

  0
 119. jasmine Peteon

  1. 1921

  2. Besticken hade sett fantastiska ut tillsammans med Rörstrands Eden-tallrikar

  0
 120. Helen L

  Mitt svar: 1921.
  Med mina ärvda tallrikar från Gustavsberg, Lotus Gul.

  /Helen

  0
 121. Birgitta

  År 1921

  Jag skulle matcha dessa stilrena bestick med min “finservis” från 70-talet – en okomplicerad, klassisk, vit servis, tillverkad i Tyskland.

  0
 122. Milla

  1921

  Det är väl ingen som orkar läsa alla kommentarer,
  Men jag hade användt besticken till vardags, till min välanvända servis från ikea. Vi lever ensamma min dotter och jag och jag försöker göra vårt liv till en fest.
  Varje måltid serveras som om det var kalas, vad tråkigt det hade varit annars!

  0
 123. Diana

  1. 1921
  2. En blandning av Rörstrands swedish grace i vitt och mina superfina färggranna småtallrikar köpta under diverse olika resor som en kontrast till allt det enkla och vita. Helt omatchande men charmigt. Gillar att blanda i dukningen för att det ska känns lite festligare, särskilt nu inför jul och nyår 🙂

  0
 124. Julia

  1. 1921

  2. Jag kommer att matcha dem med Ikea 365+ tallrikar, dels för att de är de enda jag har men också för att jag tycker de är otroligt snygga!

  0
 125. Louise

  1. 1921
  2. Ostindia från Rörstrand. Jag tror att det skulle bli ev vacker kombination i blått och vitt. Skarpa linjer och snirkliga mönster.

  0
 126. Märta

  1. 1921

  2. Jag har grå matteus tallrikar skulle passa perfekt.

  0
 127. Karin Stjärnkvist

  1. 1921
  2. Jag samlar på tallrikar i olika färg, form och stil (det mesta från loppis), och kan tänka mig att besticken passar bra till mina svarta kvadratiska tallrikar från Höganäs keramik som just nu är mina favoriter!

  0
 128. Marit E

  1. 1921

  2. Mina vackra, vackra By Mutti-tallrikar tillsammans med de stiliga Alessi-besticken skulle bli en mycket vacker romans.

  0
 129. Josefin Norrman

  A) Alessi grundades år 1921.
  B) Med ett par suuuuuper fina, ganska stora, mossgröna tallrikar. Älskar de tallrikarna.

  0
 130. Cirsi Pöyhönen

  1. 1921
  2. Mina klassiska Ostindia, för att jag helt enkelt inte kan låta bli…

  0
 131. Annika

  1921
  Tja, jag dukar med mina gamla och lite nötta Swedish Grace och låter besticken få glänsa-

  0
 132. Mia

  1. 1921
  2. Gillar verkligen designen på Tonale och tror de skulle passa väldigt fint till besticken.

  0
 133. Pia Lönnkvist

  1: 1921

  2: Har varit på loppis och köpt blandat blåvitt porslin och glas i ArtDeco-stil, som jag dukar med. Gör servettringar med pärlor och har självklart vita linneservetter och vit linneduk. För att det inte ska bli för snuttegulligt, skulle jag vilja kompletera med lite nytt stilrent. Lite gammalt och lite nytt, det skapar stämning och samtalsämnen. =)

  0
 134. Ann-Kristin

  1. 1921
  2. I det enkla finns det vackra, skulle duka med porslinet Grace.

  0
 135. Sussie N

  1. 1921

  2. Helt klart med tallrikar i serien Acquerello som också designats av Alessi.
  De känns härligt lantliga och skulle placeras på ett grovt träbord med naturfärgad linneduk och dekorationer av det som finns i naturen.

  0
 136. Feifei

  1. 1921
  2.
  Detta klassiska set kan egentligen matchas med alla serviser
  Oavsett om det är benporslin eller fyndat för låga priser
  Men för oss är valet både enkelt och självklart
  Det ska matchas med något personligt och hållbart
  I sommar blir det bröllop med just dessa ledord
  Och därför har vi hela året samlat udda vintageporslin till våra bord
  Dessa förgyller både vardagen och vårt kommande kalas
  Och kan tillsammans med Ovale-besticken följa oss i varje livsfas

  0
 137. Annika Nilsson Petteon

  1921

  Jag skulle matcha med alessitallrikarna vi har… köpte dom i samband med nån kampanj för ett tag sen, men besticken är udda och av flera sorter, så vore kul med nåt enhetligt!

  0
 138. Emma H

  1. 1921
  2. Jag skulle matcha besticken med en fin vardagsservis för att få lite lyx i vardagen. Om jag får önska skulle det i framtiden vara Oiva från Marimekko.

  0
 139. Mia Axelsson

  1. 1921
  2.
  Jag har sparat och gnetat
  rabattkuponger och koder letat
  Varit nitisk så att det är löjlig,
  sparat in på allt möjligt
  för att Iittalas tallrikar Teema ska bli mina,
  Men nu står det en uppsättning här så fina
  En stor ekonomisk uppoffring är gjord
  och nu kan jag med glädje duka mitt bord
  Därför vore Ovale-besticken pricken över i,
  och en kombination i total harmoni!

  0
 140. Cecilia Johansson

  1. 1921
  2. Med David Chipperfield´s Tonale servis

  0
 141. Amanda

  1) 1921
  2) Mina Mon Amie Röstrand tallrikar!

  0
 142. Malin Sirviö

  1. 1921
  2. Tycker att alla passar till dessa fina bestick, men jag har ett par tallrikar med rosa kant som jag skulle använt till!

  Håller tummarna!

  0
 143. Caroline

  1921

  Jag har Iittalas Teema i svart, jag tycker faktiskt besticken skulle passa ypperligt till dem!

  0
 144. Matilda Petteon

  Åh, så snygga!

  1. 1921.
  2. Jag skulle matcha dessa stilrena snyggingar med lika stilrena Swedish Grace i färgen vit!

  Hoppas på tur att få Sköna hems tomte på besök hos denna småbarnsmamma 🙂 Inte bara barnen som ska få klappar i år hoppas jag 😉

  Kram Matilda

  0
 145. Efva Jonsson

  1. 1921
  2. Har mina fina svarta tallrikar som besticken verkligen skulle göra sig till!!

  0
 146. Barbro Laon

  1. 1921

  2. Tillsammans med Eva Salos Legio Nova – vitt porslin med dekorativa räfflade kanter där maten kommer till sin fördel. Skulle bli en tilltalande dukning Legio Nova + serien Ovale och lågt blomsterarrangemang med stilren glasservice och färgglada servetter i samma färg som blommorna! Längtar redan till nästa kalas!

  0
 147. Sandra Nilsson Rosti

  1. Alessi grundades år 1921

  2. Jag skulle gärna matcha dessa bestick med vårat porslin Hakuji Porslin från Muji som jag bara älskar! Jag tror att dom skulle passa utmärkt ihop! Som att dom är en match made in heaven och maten tror jag skulle smaka bättre:D
  Håller tummar och tår!

  0
 148. Mats Jerfsten

  1921
  Om jag vann skulle överraska min fru Gerd
  med en dukning som andas romantik, lyx och flärd
  Jag plockar fram mormors gamla fältspatporslin
  servisen är sådär guldkantad och otroligt fin
  På bordet står massor av rosor i ett fång
  och jag välkomnar henne till bords med en kärlekssång
  Ja, jag tror att man även efter 20 år fart på kärlekslivet kan sätta
  bara man ser till att stämningen är den rätta

  0
 149. Maria W

  1. 1921
  2. Mina tallrikar från Rörstrand, Swedish Grace och besticken från Alessi Ovale skulle bli en perfekt kombination av klassiskt och modernt i tidlös design.

  0
 150. helena karlsson

  1. 1921
  2. Kritvit linneduk som varit mormors sen mina vita swedishgrace mattallrikar. Som förrätts tallrik mina gamla assietter i pressglas, kristallglas från Orrefors till drycken. Som pricken över i Ovale-besticken! Silverljus och vita amaryllisar och hyacinter. Perfekt till nyår,

  0
 151. Emma J

  1) 1921

  2) Mormors gamla fintallrikar. Gammalt och nytt i en fin mix men krusiduller och stram fin design som möter varandra!

  0
 152. EvaMar

  1. 1921
  2. Dessa klassiskt eleganta bestick passar utmärkt – och ger ett lyft – till mina favorittallrikar – sparsmakade, helvita Arabia. Tycker att maten med fördel serveras på omönstrade tallrikar. Färgklickar på bordet fixas med textilier (duk el tabletter och servetter), blommor, ljus etc.

  0
 153. Åsa Olsson

  1. 1921
  2. Mina fina vita, stilrena Arabiatallrikar. Gillar att ha färgstarka dukar & servetter istället för färgstarkt porslin.

  0
 154. Therese

  År 1921

  Jag hade matchat de med våra ljuvliga tallrikar från swedish grace! Mjuka former gör det till en härlig kombination.

  0
 155. Cecilia B

  1) 1921
  2) Jag skulle matcha med tallrikar “Blå Eld” av Hertha Bengtsson för Rörstrand. Det blir en fin och snygg kombination. Så här i juletider väljer jag röda tallrikar till besticken, för att få en härlig julkänsla.

  0
 156. Karin

  1. 1921.
  2. Jag skulle matcha de raka enkla besticken Ovala med det klassiska serviset Gray Pearl av Villeroy & Boch. Snyggt!

  0
 157. Annika

  1. 1921

  2.Besticken Ovale passar ju till alla tallrikar! Matchar vardagstallrikarna lika bra som fintallrikarna från Hackefors, så de skulle verkligen användas flitigt!

  0
 158. Karin

  1. 1921.
  2. jag skulle matcha de snygga stilrena Ovale-besticken med det mer klassiska uttrycket av servis såsom Gray Pearl från Villeroy & Boch. Snyggt.

  0
 159. Mia

  1. 1921
  2. Vita mattallrikar från Marimekko och assietter med svart/vita mönstret Siirtolapuutarha (Marimekko).
  (Wow alltså, vilken vinst! Hoppas hoppas;-)

  0
 160. Paola

  1) 1921

  2) Eftersom jag är totalt SÅLD på Alessi skulle jag välja Alessis egna Acquerello. Tallriken blir ett hypnotiserande element som lugnas av bestickens mjukhet. En fulländad och tidlös kombination i all sin enkelhet!

  0
 161. Linda

  1. 1921
  2. Skulle matcha med mina gamla London-tallrikar från Gustavsberg, stramt och stilrent möter färg och form.

  0
 162. Lisa O

  1. 1921
  2. Eftersom vi har enkla vita tallrikar utan känt varumärke får de fina besticken spela hela huvudrollen.

  0
 163. Jenny Pedersen

  1. 1921
  2. Jag skulle matcha dessa bestick med mina fina ljusrosa tallrikar ifrån Swedish Grace! Skulle vara så fint.

  0
 164. Anna Johansson

  Hej!

  Jag dukar med de finaste, enklaste, vitaste enkla tallrikar jag kan hitta,
  men dekorerar sen med så mycket blommar att varken jag eller andra kan sluta titta.

  God jul!

  Svar: 1921

  0
 165. Charlotte Håkansson

  1.) 1921
  2.) Om jag vann skulle jag matcha besticken med tallrikar ifrån Mateus i grått med det blommiga mönstret längs kanterna. Älskar dom tallrikarna och dessa besticken hade varit ljuvliga till dom!

  0
 166. Carina

  1. 1921 Jag skulle duka fint med linneduk från klässbol o mitt fina vita porslin med blå rand från Gustavsberg tänk så fint

  0
 167. Matte #1

  1, 1921

  2. Med mina fina vita Sarjaton tallrikar från Iittala

  0
 168. Isabell Lucev

  1. Alessi grundades år 1921

  2. Drömmen hade varit att matcha dessa bestick med tallrikar ut Alessi Mami-serien! Underbar kombination.

  0
 169. Elin Petteon

  1. Alessi grundades 1921.
  2. Jag skulle matcha besticken med mina Carolina Gynning tallrikar.

  0
 170. Malin - MalinBelle.com

  1: 1921.

  2: Jag skulle matcha besticken med mina vita Rörstrand Swedish Grace tallrikar. 🙂 De skulle passa perfekt ihop!

  0
 171. Moa

  Oj vad perfekt detta hade varit att vinna för mig. Blivande student som är helt oförberedd på att flytta hemifrån i materiell väg!
  1. 1921
  2. Jag skulle dock matcha dessa med mina blivande tallrikar från Rörstrand, Swedish Grace serien. Har ej så många delar ännu dock så tyvärr skulle besticken användas tillsammans med några billiga från Ikea tex, i väntan på utbyte hehe.

  0
 172. Michelle

  1. 1921!
  2. Mina fina gamla loppistallrikar med blommor och krusiduller i omaka och maka arrangemang. De omaka tallrikarna skulle göra sig så fint med dessa maka bestick!

  0
 173. B-M Gustafsson

  Hej!
  1. 1921
  2. Wik & Walsoes Fnugg tror jag skulle bli alldeles ypperlig, så förtjust i denna serie.

  0
 174. Jeanette

  Svar: 1921

  Maria Montazamis servis hade varit så fin tillsammans med de här besticken!

  0
 175. Heléne Martinsson

  1921! Med min fina servise Clair de lune som ej tillverkas längre. Vilken läcker kombo det skulle bli! Därtill en ljusslinga med små bollar längs bordet!

  0
 176. Anna Laon

  1. 1921
  2. Med min mammas fina tallrikar som får mig att tänka på henne i sin himmel <3

  0
 177. Martina

  1. 1921
  2. Jag skulle matcha besticken med min servis Swedish Grace från Rörstrand som jag aldrig tröttnar på trots att den är så vanlig.

  0
 178. Marie Dahlberg

  1. 1921
  2. Jag skulle matcha dem med det finaste jag kan komma på nämligen min nobelservis. endast det bästa är gott nog är mitt motto :-).

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


http://danabol-in.com

велосипед складной

продать сахар оптом