Banner
Kopp och fat Prisma från Gustavsberg.

Kopp och fat Prisma från Gustavsberg.

A ntik- och kuriosamässan i Kista är faktiskt så mycket bättre än den på Stockholmsmässan just nu – mindre, men mer välsorterat och mer i min smak. Min lilla “hålla utkik-lista” innehöll som vanligt koppar och lampor, men även skolplanscher, fina ramar och keramik. Inte så specifierat alltså, det är nästan roligare på det sättet.

I avdelningen koppar stod jag länge och fingrade på en Prunus-tekopp och en Adam, men lite skavanker satte stopp. Men sedan snubblade jag över den fina koppen ovan, som jag aldrig sett förut! Prisma heter modellen, med mönster av Bibi Breger för Gustavsberg på 1950-talet. Rosa och rött – så fint! Jag googlade lite och hittade ett inlägg hos Ljuva 50-tal där man kan se att den finns i olika modeller och färgställningar, men eftersom den lite runda passar så bra ihop med min Mon Amie så är jag toppennöjd! Nu saknas en Berså! Har ni förslag på några fler fina 50-talsdekorer som finns i samma runda koppform?

Skolplanscher och botaniska tryck.

Skolplanscher och botaniska tryck.

Det brukar synas på antikmässan vad som är trendigt just nu. Förra året var det bokstäver överallt, i år har skolplanscherna tagit över stafettpinnen. Det fanns flera stora fina planscher, både med botaniska tryck och med djur, som jag blev väldigt sugen på. Men på grund av storleken nöjde jag mig med dessa två mindre, Tjäder och Noshörning från en serie alfabetsplanscher.

Och att rycka sidor ur en flora är ju populärt, oftast kostar de 50-100 kronor styck (vilket innebär att hela floran skulle kosta flera tusen kronor…) men på mässan fick jag 11 stycken för en hundring och slog till. Självklart borde man leta reda på en fin flora istället, men det är inte alltid man väljer den mest ekonomiska vägen…

Har ni hittat något skoj på mässan?

Translation: I went to the antique fair yesterday, and found a nice cup from the 50s, a couple of educational charts and some nice botanical prints from a book.

#Etiketter
antikmässa

3 kommentarer

///////////////
 1. Anna

  Vad kul att du köpte en Prisma R och vad kul att du hittade till min blogg 🙂 Prisma är en helt underbar dekor tycker jag! Inte helt lätt att hitta men det gör den ju bara mer speciell! Koppmodellen heter A och finns säkert i en massa dekorer, jag vet iaf en som heter Körsbärsblom som är jättefin!

  0
 2. Anna

  Du kan förresten söka på Prisma på min blogg så hittar du fler inlägg om min samling Prisma 🙂

  0
 3. Pingback:Nytt köp: Koppar från Hackefors | Tsoydesign

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


steroid-pharm.com/

латексная краска