Banner

Jag läste under veckan som gick ett klokt koncept hos bästa DIY or die om att minska paketbergen en liten smula inför julen och istället satsa på fyra klappar var – något man vill ha, något man behöver, något man kan läsa och något man kan ha på sig. Genom att inte ge tusen småpryttlar utan istället gå ihop om klapparna så kan man ge något lite dyrare om man vill.
I min familj har vi i princip redan rationaliserat bort klapparna. Vi  ger bara till barnen, och i den mån vi ger till de vuxna så handlar det nästan alltid om upplevelser istället för tröjor, böcker och andra prylar. Så just hemma hos mig är det svårt att köra det här konceptet rakt av (och jag misstänker att vår nyblivna status som barnfamilj också kommer att sätta käppar i hjulen …), men OM jag skulle önska mig fyra klappar enligt instruktionerna så skulle min önskelista se ut så här:

December wish list – Tsoydesign.se

WEAR: Jag känner mig alltid fin i grönt och den här ullklänningen ser dessutom att vara den perfekta mixen mellan vardag och fest så att den passar i alla sammanhang. Ullklänning, 599 kr, & Other Stories.

READ: Har fått tips från flera om den här boken och eftersom Curtis Sittenfeld redan är en favorit så är den given på att läsa-listan. Sisterland, 170 kr, Adlibris.

WANT: En inredningsgrej måste ju med på listan och den här har jag fingrat på många, många gånger utan att komma till skott. Om inte tomten kommer med den så kanske jag måste ge den till mig själv i försenad julklapp innan året är slut … Vas Dagg, 2 500 kr, Svenskt tenn.

NEED: Jag ångrar verkligen inte vårt val att köpa IKEAs Antiloper så här i början när små barnhänder lyckligt kladdar loss – de är så vansinnigt lätta, smidiga och tåliga om än inte direkt snygga. Men på sikt behövs ju något att växa i, och jag tror valet kommer att falla på klassikern Tripp trapp till slut. Och vi behöver ju två, så snälla tomten? Tripp trapp-stolar, ca 1 599 kr/st, Stokke.

Vad står på er Wear/Read/Want/Need-lista? Ni som bloggar, det vore roligt att se era listor i bloggform! (Mitt livs första bloggutmaning? Aja, den är inte så allvarligt menad …)

Translation: If everyone just got four presents this Xmas – something to wear, something to read, something they want and something they need – this is what I would hope for.

 

 

 

#Etiketter
DIYSvenskt Tenn

19 kommentarer

///////////////
 1. Weronica - En mammas dag

  Skoj! Jag har hakat på i min blogg!

  0
 2. Anna

  Härligt med ett inlägg som känns lite sansat nu när julhysterin drar igång. Apropå tripptrapp-stolarna, lillens kusin har en i vitt och den var jättefin… i ca två månader. Sen var den repig och ful. Vi köpte vår på Blocket för 300 kr, kändes mer värt det eftersom vi såg hur snabbt kusinen “förstörde” sin. Kanske andra färger håller sig finare längre? Stolen i sig är guld, hur stabil som helst när vår tvååring klättrar i den.

  0
 3. Nilla Tankebubblor

  Kul! Bra initiativ. Nu har jag klurat ut några önskningar i min blogg!

  0
 4. Anna/Rackarungar

  Strålande idé. Hakar på!

  Kanske även hakar på att önska sig den där fina klänningen. Tjusig. Minst sagt!

  0
 5. Jannike - Bromans Bravader

  Kul – har hakat på!
  Jannike

  0
 6. annelie_ua / blomsterochbakverk

  Vilken fin lista och vilken bra idé. Jag hakade på med en lista hos mig med.
  http://blomsterochbakverk.se/2013/november/fyra-julklappar-var.html

  0
 7. Ninni

  TrippTrapp-stolar finns ofta på Blocket. Bra för både plånbok och miljö!

  0
 8. Pingback:Bloggutmaning: 4 önskningar till jul | Emma Fahlstedt

 9. frupastell

  Fina saker du önskar dig, den där vasen önskar jag mig också (fast inte på listan). Passade också på att göra denna i går.

  0
 10. Lovisa

  Bra tips! jag kanske tar efter idéen jag också!

  0
 11. Lovisa

  Årets bästa idé. Sitter redan och klurar på hur man skulle kunna införa det i familjen 🙂

  Här kommer mina önskningar: http://lattearlivet.blogg.se/2013/november/4-onskningar-till-jul.html#comment

  0
 12. Pingback:4 klappar | southlakeblog

 13. Pingback:Bloggutmaning; 4 klappar var. | Volang

 14. Volang-Linda

  Rolig idé! Jag har också hakat på och skrivit en lista till tomten:) Trevlig helg!

  0
 15. Pingback:Bara fyra. | Från myllan

 16. Pingback:4 klappar. | Popfröken

 17. Hanna B

  Precis så tänker jag alltid när jag önskar mig och ger bort julklappar. I år är det denna lista som gäller:

  Wear: Blus från ACNE. Read: Nyckeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Want: En flanellpyjamas. Need: Kängor.

  0
 18. nica

  Tips till er som trånar efter DAGG är att tillfredställa suget efter en rund vas med mitt budgettips i bloggen: http://carbonandsnow.blogspot.se/
  Inte en kopia (tack och lov) men väl samma känsla.

  Återkommer med listan så snart jag slipat lite på den 😉

  0
 19. nica

  Och här kommer mitt svar på utmaningen… http://carbonandsnow.blogspot.se/2013/12/wear-need-want-read.html

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


arbud-prom.com.ua

www.best-cooler.reviews/category/flexifreeze/