Banner

Ny läsarutmaning, denna gång från Sophie:

Tror du att du kan hjälpa mig på nåt sätt, jag har fastnat riktigt ordentligt när det gäller mitt (& sambos såklart!) gigantiska, nästan för stora sovrum! Har sängen Pandora från Mio och sänghimmeln och jag har inte ens hittat några passande nattduksbord. Som fondvägg har jag (bakom sängen) färgen Guld, men vill ha lite liv i sovrummet. Har du nåt bra tips på en fin tapet el färg eller vad kan jag göra? Hjälper dessvärre inte med färg på överkast el dyl, ser fortfarande ganska dött ut…Vad göra? Ska vi behöva byta ut den nästan nya sängen,tror det är den som har gjort så jag tappat inredningsgnistan…

Sophies säng Pandora från Mio är grunden för rummet.

Sophies säng Pandora från Mio är grunden för rummet.

Jag fick lite för lite koll på Sophies stil för att kunna ta det med i beräkningen, så jag gick helt fräckt efter eget huvud. Sängen Pandora funkar till väldigt många stilar – allt från orientaliskt till New England till bohemiskt. Jag inspirerades av katalogbilderna från Toast (bilden ovan till vänster, tänk krispigt höstluft, kust, friluftsliv och mjuka material) och eftersom det är höst kändes det extra mysigt att gå i en murrig färgskala. De rutiga kuddarna/filtarna lyktan nere till höger kommer också från Toast.

Om rummet vore mitt skulle jag alltså satsa på rutor – smårutigt, klanrutigt, you name it, och blanda friskt. Välj dock en enhetlig färgskala för att intrycket inte ska bli för rörigt, jag valde brunt/lila/orange. Det gigantiska sovrummet betyder att Sophie får plats med fler möbler än bara en säng, hurra! En gammal läderfåtölj eller två (denna en redan såld fåtölj från Lauritz), kanske ett fint klädskåp (jag skulle valt ett från Arvesund), en kista att förvara extra filtar i, en sekretär…

Blanda de tvättade, mjuka, lite slitna textilierna (som det fina bäddsetet från Åhléns) med hårda material, som Jiélde-lampan och väckarklockan i plåt. Mjuka renfällar som sängmattor, massor av blockljus och fina glasföremål i samma färgskala ger myskänsla, och som sängbord skulle jag välja antingen att stapla gamla resväskor på varandra eller välja sängbord i lite avvikande form, som dessa från Åhléns.

Men till den här stilen känns en guldfärgad fondvägg inte riktigt rätt, så jag skulle måla hela rummet i en bruten vit färg istället. Då kan man lätt byta färgskalan också, om bara detaljerna är färgade. Som krispigt fräscht i blått och beige på sommarhalvåret kanske, som denna bild från Sköna hem:

Rutor fast i sommarversion!

Rutor fast i sommarversion!

Hoppas du fick lite inspiration, Sophie! Och skicka gärna in fler utmaningar, till husligheter(at)gmail.com!

Translation: Reader Sophie wanted me to create a room around the four poster bed she already owns. I was inspired by the pics on Toast’s website, so plaid it is!

7 kommentarer

///////////////
 1. Linnea

  Åh där skulle jag vilja sova! Underbara färger =)
  Tack för en inspirerande blogg!

  0
 2. Stina

  Skulle gärna vilja ha en sådan säng men mitt sovrum är nog lite för litet. Känns som en säng med sänghimmel kräver lite mer rymd. Urfint hur som helst!

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Linnea: Kul att du gillade det och tack för fint beröm!

   Stina: Åh, jag vet, jag är SÅ less på min minimala takhöjd…

   0
 3. Sophie

  Tack för inspirationen! Nu har jag lite att gå efter! Blir nog så att sängen blir kvar…Tack för att du tog dig tid för mig! Duktiga du<3

  0
 4. Pingback:Rutor igen | Tsoydesign – inredning och design som blogg.

 5. sanna

  Hej! Snygg himmelsäng från mio, finns den kvar? hur mycket kostade den?

  MVH susanna

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


http://sledoc.com.ua

автополив хантер