Banner

Petras vardagsrum som det ser ut nu.

Petras vardagsrum som det ser ut nu.

Vad kul att ni skickar in fler utmaningar! Passar perfekt nu när jag ligger hemma i soffan och hostar, fortsätt skicka in! Denna kommer från Petra, som bifogar en bild på hur hennes vardagsrum ser ut (ovan) och skriver:

Jag har faktiskt en Oxford Deluxe soffa i svart och jag skulle verkligen behöva hjälp att inreda kring den!
Jag har vita tapeter men skulle vilja använda mig av smutsiga, lila färger i olika nyanser. jag vill inte ha det avskalat och supermodernt men inte heller för fluffigt/pluttinuttigt. Snälla, jag har haft soffan i ett och ett halvt år och vet fortfarande inte vad jag ska ta mig till… Som soffbord har jag en gammal obehandlad träkista från 1700 talet och ovanför hänger en gammal kristallkrona. Hjäääälp!

Önskemål om lila, då blev det så här.

Önskemål om lila, då blev det så här.

Här ska väl omedelbart erkännas att lila nog är min sämsta färg – jag är inte så förtjust i den så inspirationen vill inte riktigt infinna sig. Ovan är mitt försök (baserat på att du behåller soffan, ljuskronan och även fåtöljen), hoppas det ger någonting även om det inte blev klockrent.

Min tanke är framför allt att rummet behöver en matta, och jag tycker också att gardinerna ska vara ljusare. Kuddar gör mycket för myskänslan också. På bilden ovan är det alltså soffa, kudde, matta och renfäll från Mio, soffbord, gardiner och vit pläd från IKEA, brun glasvas från BoConcept, Marimekkoskål från Furnish, lampa och två andra kuddar från Ellos och sideboarden, fåtöljen och ljuskronan är bara exempel på secondhandfynd.

Men…sen var jag tvungen att inreda efter min egen smak också, eftersom soffan och ljuskronan definitivt är sånt jag själv skulle kunna ha hemma. Petra, du bad inte alls om tips i den här riktningen, men det kanske kan inspirera någon annan?

Så här skulle jag inreda, mysigt, mönstrat och glada färger.

Så här skulle jag inreda, mysigt, mönstrat och glada färger.

På bilden är soffan, gardinerna, den vita pläden, renfällen, den bruna vasen, Marimekkoskålen (fast i annan färg), den loppisfyndade byrån och ljuskronan densamma. Däremot har jag istället lagt till en rya från IKEA (fast den fäller tydligen så man ska välja en annan), brickbord från Svenskt Tenn, fåtölj från Mio, bordslampa från Åhléns (någon som vet om den fortfarande går att köpa?), röd kudde från CB2, brun kudde från Ellos och vit kudde från BoConcept (gammalt sortiment dock).

Translation: Reader Petra sent me a pic of her livingroom and asked me to suggest improvements. She asked for different shades of purple, and that’s my worst colour so I didn’t really come up with anything good. So I made two suggestions, one with purples and one the way I would have decorated the room myself.

#Etiketter
Svenskt Tenn

4 kommentarer

///////////////
 1. karola

  snyggt!
  -smutslila är största trenden nu eller är det inte så? ….jag var med på en kul tjejkväll i går på nordjö ide design, och berättade om min inrendingsfirma och då var jotun där och visade färgtrender 🙂 kul kul…

  0
 2. Petra- Designfragment

  Om Petra följer Marias råd så tror jag att du kommer att trivas i vardagsrummet. Det som jag håller med om “måste” ut är soffbordet, det stjäl både uppmärksamhet och utrymme. Ett elipsformat soffbord som föreslås är ett toppenalternativ.

  0
 3. Petra

  Åh, så bra, fick mycket inspiration av dina fina bilder! tyvärr måste jag nog erkänna (även om det bär mig emot då det är en av mina käraste ägodelar) att kistan kanske måste få en ny plats här hemma. Tack!

  0
 4. Pingback:Läsarutmaning: Fyra meter i takhöjd | Tsoydesign – inredning och design som blogg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


системы автополива