Banner
Goda scones med cream cheese och marmelad.

Goda scones med cream cheese och marmelad.

Varje lördag bakar jag scones och så äter jag och maken lång lördagsfrukost med lite soft Sinatra i bakgrunden. Ett perfekt sätt att börja helgen på, och den här traditionen håller jag slaviskt på om vi inte ska resa bort eller så. Mitt sconesrecept vet jag faktiskt inte alls var jag hittat, så jag kan inte ge någon kred för det tyvärr – är det någon som känner igen det så får du väl säga till!

Scones

2 personer

 • 4 dl mjöl
 • 1/2 tsk salt
 • 2 tsk bakpulver
 • 50 g smör/margarin
 • 1,5 dl mjölk
 • russin (om man vill)
 • cream cheese, marmelad eller andra pålägg

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Sen är det dags för margarinet, och jag brukar mikra det en halv minut eller så för att det ska bli lite mjukare. Använd händerna och blanda ner smöret och sen mjölken, degen ska bli lite smulig/grynig. Blanda i russin om du vill. Gör så många scones du vill – från början var receptet tänkt för två stora scones, men jag brukar göra 6 små istället, så gräddas de lite jämnare. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter – klart! Servera med cream cheese (jag gillar ICAs cream cheese light bäst) och goda marmelader. Njut!

Translation: Every Saturday I make scones and the husband and I have a long breakfast together with some Sinatra playing in the background. My best scones recipe is pretty easy, 4 dl flour, 1/2 tsp salt, 2 tsp baking powder, 50 g butter, 1,5 dl milk. Add raisins if you want to. Mix and bake for 10 minutes in the oven at 250 degrees Celsius. Serve with cream cheese and marmelade.

#Etiketter
receptscones

5 kommentarer

///////////////
 1. Mimo (fashion stylist i Paris)

  Scones är så mysigt och gott!

  0
 2. Recept bakning cheesecakes cupcakes choklad bröd Bakrecept

  Låter inte som ett dumt recept det. Får jag pröva på nån dag här.
  Fin blogg du har förresten, Kram!
  Blogg bakning recept bakrecept cream cheese cake cupcakes choklad bröd

  0
 3. Soofie89

  du har glömt mjölken i baknings processen!

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Nejdå, det står med ovan?

   0
 4. Pingback:Bästa Scones Recept – RHUTHUN

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


www.avtopoliv-gazonov.kiev.ua