Banner

Okej, det blir spännande att se om det här blir första steget mot att visa mer av mitt hem eller om jag blir avskräckt för gott, men jag tänkte i alla fall ta ett par trevande steg ut i den där bloggverkligheten som så många andra inredningsbloggare känner sig fullkomligt hemma i. So I give you … vårt omgjorda sovrum.

Ber om ursäkt för den korniga bilden, det är så sabla mörkt inomhus så här års.

Ber om ursäkt för den korniga bilden, det är så sabla mörkt inomhus så här års. Foto: Maria Soxbo/Tsoydesign.se

Det var faktiskt gråmålat även innan, men hade en mörk fondvägg och orange detaljer. Men för någon månad sedan lackade jag ur på stilen, och bestämde mig för att göra om lite. Mitt inspirationskollage såg ut så här:

Helt identiskt blev det som synes inte – Afroart-kuddarna står fortfarande på önskelistan, liksom fina bordet Pile of books. Men i övrigt så blev slutresultatet relativt likt efter att jag gjort följande:

 • Fondväggen målades i samma grå nyans som de andra väggarna.
 • Alla orange detaljer, alla gamla textilier och alla lampor slängdes ut.
 • Jag köpte en ny taklampa och slog till på vad som festligt nog visade sig vara Pia Ulins gamla Bestlite-lampor på Blocket.
 • En ny, stoppad sänggavel byggdes minsann av ohändiga mig (beskrivning kommer i morgon!) så att jag kunde slänga Miosängens gamla sänggavel men behålla sängen.
 • En sängkappa inhandlades för att dölja resten av sängen, en mörkgrå gardin för mörkläggning och en gäng favoritbilder och -ramar ur gömmorna kom till användning som tavelvägg. Filten och kuddarna är också skåpfynd jag redan ägde.
 • Min Eames-skalstol fick byta sits från orange till … ska vi kalla det gråbrun (hade extra sitsar i gömmorna)?

Visst, “budgetrenovering” kanske är att överdriva en aning trots att bara en vägg målades och alla möbler behölls. Saker som skumplast till sänggaveln visade sig till exempel vara ett ganska kostsamt inköp, och jag bestämde mig längs vägen för att unna mig nya lampor trots allt. Sängborden är fortfarande inte utbytta heller, så slutnotan är fortfarande inte summerad. Men slutresultatet blev i alla fall precis som jag hade tänkt mig, ombonat och väldigt “jag”. Hoppas ni gillar mitt lite veliga steg ut i blogghemsvärlden!

Translation: This is very unusual for me, showing pics from my own home. But I thought I’d try it and see if it feels TOO weird or not … This is my newly redecorated bedroom, and I apologize for the poor quality of the pics, it’s SO dark now and I hate using flash when I take photos so … well. Hope you like it anyway!

#Etiketter
Bestlite

36 kommentarer

///////////////
 1. Katja / Neovia house

  Det är jättesnyggt! Gillar blandningen av olika stilar, och färgvalen. Sänggaveln ser riktigt lockande ut!

  0
 2. josefin

  Förtjusande och inspirerade!! Du måste ju berätta mer om hur du fick till den fantastiska sänggaveln.

  0
 3. Ann-Sofie

  Jättefint! Gillar sänggaveln mycket

  0
 4. Andrea

  Jag är SÅ imponerad av sänggaveln! Jag skulle aldrig trott att du gjort den själv – den ser minst ut att komma från NK. Jag har sett några hemmagjorda sänggavlar tidigare men de ligger mil efter din i utseende. Skulle vara intressant att veta vad kostnaden för denna blev.

  0
 5. Anna G.

  Personligt och fint! Gillar taklampan, sänggaveln och tavelväggen väldigt mycket. Ser fram emot att få se mer av ditt hem! (men jag vet, är själv inte så bra på att visa upp bilder hemifrån mig…)

  0
 6. Malin

  Otroligt fint, Maria! Nu vill jag se mer. 🙂

  0
 7. Mari

  Nyligen inhandlat vad som ser ut att vara likadan gavel fast min är grå oc h från Carpe Diem, din är en bättre deal m.a.o. Inköpte också två Bestlite i samma modell fast vita, du fyndade på Blocket jag fick köpa nya. Känner att jag gjort dåliga affärer här.

  Personligt, men inte rörgt intryck. Fint sovrum har ni. Kul att få se!

  0
 8. Sofia

  Åh så snyggt, jag gillar rubbet men kanske särskilt taklampan! Det vore jättekul att se mer från ditt hem. Och jag känner igen mig, tar själv mina första stapplande steg och bloggar från mitt hem 🙂

  0
 9. Maria - Nordic Design Collective

  Vad roligt att få se! Mysigt blev det ju också. Gillade (också) taklampan extra mycket… 🙂

  0
 10. Matilda

  Åh vad fint! Älskar grått och grönt ihop så. Jag tycker du ska visa mer av ditt hem, du verkar ha så fin stil. Kram

  0
 11. Emilia

  Åh vad fint! Vad roligt att få se hur det ser ut hos dig. Älskar tavelväggen över den otroligt fina sänggaveln. Bra jobbat! 🙂

  0
 12. karen

  Gillar tavlorna ovanför sängen. Tycker det är sällan en ser en sammanhållen estik i rörigt blandade tavlor men jag tycker ni lyckats riktigt bra. Överlag är det ett jättefint sovrum. Håller med många andra om sänggaveln, den ser definitivt inte hemgjord ut (såg en likadan hos Little Green Notebook men tycker din blev bättre). Tack för att du delade med dig.

  0
 13. Camilla

  Älskar taklampan!! Var har du hittat den?

  0
 14. Emma

  Jättefint! Ser fram emot fler visningar 🙂 samt DIY sängavel!

  0
 15. Linda

  Superfint! Vad är det för grå kulör på väggarna? Färgen ser så varm å snygg ut!

  0
 16. Vardagstugg

  Jättefint och personligt sovrum! =)

  //Annelie

  0
 17. maria

  så fint du har det! och tack för att du delar med dig! nu blir man väldigt nyfiken på hur resten av hemmet ser ut 😉

  undrar vad det är för väggfärg du har, den ser ut precis som vad jag vill måla vardagsrummet i… skulle vara snällt om du ville berätta vad den heter!

  0
 18. Maria/Tsoydesign

  Tack för alla fina kommentarer, vad glad jag blir! Lampan är från http://www.superdave.se, och den fick jag korn på via Anna-Malin/http://heltenkelthosmig.blogspot.se så stort tack till dig, Anna-Malin – jag är så nöjd!
  Väggfärgen måste jag kolla upp, återkommer om det.

  0
 19. Terhi

  Hi Maria. I made a post of your new bedroom. My friends here at Hämeenlinna have a shop Designpuoti where their sale those beautifull ready made bed uphosteries. Check them at http://www.designpuoti.fi/category/1/sangynpaadyt

  Have a great week.

  0
 20. Pingback:10 x bedroom inspiration (monochrome) | Tsoydesign – inredning och design som blogg.

 21. Smäm

  Snyggt det blev!

  0
 22. Cecilia Öhrn

  Snyggt!!

  0
 23. mimmi

  Var kommer det fina (kristall-?) glaset ifrån? Letar efter exakt sådana! Tack på førhand!

  0
 24. Lisa

  Jättefint!! Förstår att det är läskigt att visa upp sitt hem, det är ju rätt privat. Men det är otroligt kul att se hur inredningsproff som du bor. Fick massor av inspiration. Roligare att se någons hem istället för ett i inredningsreportage “hem”.
  Fastnade för bokhögen i ditt inspirations kollage! Vart kommer den ifrån?
  Kram Lisa

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Lisa: det är Pile of books av Josefin Hellström Olsson. Vill ha det som sängbord så småningom!

   0
 25. Mari

  Har du hittat den grå nyansen Maria? Ska måla en vägg och är ute efter en grå som är ljus och inte för kall.

  0
 26. Mari

  Maria, har testat med tre små testrutor med grå nyans på väggen nu. Men alla känns kallare än den du har. Osis.

  0
 27. Mari

  Hittade du nåt färgnamn/kod? 🙂

  0
 28. Sara - Little Miss Fix It

  Hej Maria!
  Fantastiskt fin sänggavel, väldigt crafty ;). Många andra frågor men inte den mest essentiella, nämligen vad det är för tyg? Färgen är så ljuvlig så mejla mig gärna ett coachtips på det!
  Kram

  0
 29. Linda

  Hittade du vad den grå nyansen heter?
  Är oxå i målartagen och skulle behöva veta 🙂
  Tack.

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Linda: Just ja! Den heter Drivved, från Alcro. Tycker även att Silverpil och Fjäder är väldigt fina, det var de tre jag valde mellan, men just i mitt sovrum och det ljus som finns där passade Drivved bäst.

   0
 30. Pingback:Bedroom inspiration by Ateljé Alt | Tsoydesign – inredning och design som blogg.

 31. Pingback:Not white | Tsoydesign – inredning och design som blogg.

 32. Pingback:DIY headboard – almost without DIY | Tsoydesign – inredning och design som blogg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


https://nissan-ask.com.ua/

продвижение сайта

волянський петро борисович