Banner

 

Något jag tycker är fantastiskt med att följa inredningsbranschen är att man lär sig något nytt nästan varje dag. När Stenbolaget ville boka en lucka i årets kalender fick jag till exempel lära mig om EcoStone – en granitkeramik som är delvis gjord av återvunnet material och som kan efterlikna alla möjliga typer av sten. Inklusive marmor, så om man drömmer om marmorgolv men inte har hjärta att köpa bruten sådan kan detta alltså vara ett alternativ!
I dagens lucka har du chans att vinna ett presentkort som gäller på hela Stenbolagets inomhussortiment, värt 3 000 kr! För att tävla ska du svara på frågorna nedan i en kommentar innan midnatt i natt. Lycka till!
5-stenbolaget-husligheter

Dagens tävlingsfrågor:

1. Upp till hur många procent återvunnet material består Stenbolagets EcoStone av?

2. Om du blev den lyckliga vinnaren av presentkortet, vilken produkt skulle du då välja och varför?

***

Tävlingen pågår fram till kl 00.00 i natt. Vinnaren utses av Stenbolaget och beslutet kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Värdet på vinsten är 3 000 kronor och presentkortet gäller i ett år.

Translation: Today’s Xmas giveaway – only for readers living in Sweden though, sorry!

52 kommentarer

///////////////
 1. Hannah

  1. Upp till 24,59%

  2. Jag letar i första hand återvunna material vid både renovering och klädinköp. Jag hade valt EcoStone Indoor Coutura Grey om jag vann, och äntligen tagit tag i den slitna väggdelen ovanför diskbänken i min bostadsrättsetta. Det finns så mycket jag skulle vilja fixa till där, men det kostar så man får ta en bit i taget. Det här hade varit fantastiskt. Vilken fin vinst!

  0
 2. Kicki Rüdén

  1. 41.73
  2. Kaklet Marrakech, för att det är såååå snyggt och skulle lyfta mitt badrum!

  0
 3. Annika Andeon

  Svar: 24,59%

  Vi ska renovera vårt badrum under nästa år och denna mosaiken blev jag helt kär i och skulle gärna sätta upp i duschdelen. Från grisrosa gammal våtrumstapet till detta vore underbart!
  http://www.stenbolaget.se/iris-ebano-svart.html

  0
 4. Malin J

  1. Upp till 41,73%

  2. Vi har ett funktionellt och smart planerat kök
  som tål mycket matlagning, bak och julestök,
  men det urfula mossgröna kaklet förstör
  och skär sig emot precis all annan interiör.
  Köket hade utan tvekan blivit som nytt
  om vi bara det mossgröna kaklet bytt.
  Hos Stenbolaget finns mycket snyggt att välja på,
  mitt hjärta föll direkt för Start Allwood Grey Grå.
  Lättmatchat, stilrent men ändå med karaktär
  – nu undrar jag: kan man i ett kakel bli kär?
  Jag kommer inte släppa tankarna på det i första taget
  håller tummarna att jag blir vinnaren av luckan från Stenbolaget!

  0
 5. Emelie T

  1. Upp till 41.73 %
  2. Jag hade valt Ecostone Indoor quartz grey till mitt orginalbadrum från ´63 som skulle behöva sig ett ansiktslyft (och lite till). Jag jobbar utifrån att allt ska vara hållbart och miljövänligt, allt från material till arbetssätt vilket gör att möjligheten till att välja något med så pass hög återvinningsprocent samt hållbarhet är helt fantastiskt.

  0
 6. Feifei

  1. 41.73%
  2.
  Parkettgolvet i hallen har sett bättre dagar
  Oavsett hur mycket jag slipar och lagar
  Med två åretruntcykelpendlare i ur och skur
  Så börjar den se ut som en sorglig figur
  Ett golv i EcoStone Indoor Dragon Black* skulle vara både snyggt och funktionellt
  Och gör att vi slipper våttorka och dammsuga varje morgon och kväll!
  * Det långa namnet gör det svårt att rimma, men det är ändå den produkten vi hoppas få vinna =)

  0
 7. Michelle

  1. Ljusa plattor upp till 24,59 procent och mörka plattor upp till 41,73 procent.
  2. Jag skulle välja cotton det klassiska vita kaklet till mitt kök. 3000kr skulle precis räcka till allt kakel i köket, det nuvarande är en terracottamardröm i olika ej passande och skarvade storlekar. Detta skulle vara en dröm att vinna då jag inte har råd att byta ut det hela annars. Nytt kakel har stått på min önskelista länge nu!

  0
 8. Yasmine

  1. Upp till 41.73%

  2.Om ni visste hur trött jag på vitt är.
  Har målat om alla rum, jag lovar och svär.
  Trenden med Stockholmsvitt måste försvinna.
  Stenbolaget verkar för detsamma brinna.
  Cobrizo Grå fattar det där med färgtoner.
  Da Capo, jag ger den stående ovationer.
  Ett ovanligt kökskakel skulle det vara.
  Till det, rostfritt stål skulle jag para.
  Naturens råa färger som nyans.
  Mot metallen reflekterar den subtil elegans.
  Kanske Sköna Hem kommer hit för reportage?
  Vinner jag, blir detta mitt drömmontage.

  0
 9. Margot Björck

  1. upp till 41,73%
  2. Jag skulle välja Sicis, mosaiken, då jag snart skall inreda ett badrum på vår övervåning.

  0
 10. Lisa

  1) Upp till 41,73!
  2) Jag hade valt ett EcoStone-kakel, tex. EcoStone Indoor Lime Darkgrey, till den kommande renoveringen av vårt badrum som vi måste byta ut på grund av mögelskador. Känns bra att kunna välja miljövänliga alternativ när man renoverar, att ett reptåligt golv kan behövas i en barnfamilj!

  0
 11. My

  Svar
  1. Upp till 41,73% (beroende på färg)

  2. Jag skulle välja brännlyckan slipad för golvet i vårat kök. Vi har precis köpt ett gammalt hus ifrån början Av 1900-talet som har denna marmor över öppna spisen och som fönsterbrädor. Dock är ingenting i huset renoverat sedan 50-talet, så mycket jobb och väldigt kostsamt att få huset i finns skick. Att få in samma material i köket som i de andra rummen vore fantastiskt!

  0
 12. Caroline

  1. Upp till 41,73% för uteklinker och 24,95% för inneklinker.
  2. Ecostone Indoor Carrara Blank. Marmor är så fint, men är ju ett helt värdelöst material om man inte är superpedantisk (vilket jag defintivt inte är). Så detta skulle vara ett perfekt alternativ, både snyggt och tåligt.

  0
 13. Madeleine

  1. Upp till 41.73 % återvunnet material det innehålla. Nyfiken på detta med tillverkningsprocessen och hur de kom på detta, kanske kan bli ett framtida inlägg.

  2. Fastnade för Ecostone Indoors Quartz Darkgrey att ha i en hall, med vit pärlspont som motpol.

  0
 14. Elin

  1. Upp till 41,73%
  2. Jag skulle välja Ecostone Indoor Lime Darkgrey till vår entré som vi ska renovera till våren. Miljövänligt alternativ känns som det enda rätta för de små barnfötter som ska trippa fram där!

  0
 15. Jennifer

  1. Olika produkter har olika mängd återvunnet material, upp till 41,73%.

  2. EcoStone Indoor Jura Grå skulle jag definitivt välja om jag hade turen att vinna! Vi har eko-renoverat nästan hela vårt hus nu, i allt från färg till isolering och nu återstår bara en hall där golvet skulle hamna. Vi väljer uteslutande material som värnar om miljön, dels för att det är bättre för miljön men också för att både huset och dess invånare mår bättre av sådana material. Jag älskat kalksten, men EcoStone känns som ett otroligt bar alternativ då man inte behöver bryta ny sten utan kan låta bergen vara orörda. Helst gör vi just så, använder så få nya material som bara är mjöligt. Att återanvända är alltid bäst. Vårt hus är snart hundra år, och vi hoppas i och med vår varsamma renovering att det ska stå sig i minst 100 år till. Vi äger inte huset, vi har det bara till låns. Förhoppningsvis vill någon annan förvalta det efter oss, och skulle då uppskatta de materialval vi gjort mitt i världens störa konsumtions och plasthets. Det lilla i det stor helt enkelt.

  0
 16. Birgitta

  1. Upp till 41.73 %
  2. Vi behöver byta ut vårt trasiga kökskakel. Jag fastnade för det klassiska Fasad, men kanske kan jag vara modig och välja något annat, bland Stenbolagets fina produkter!

  0
 17. Caroline

  1. Upp till 41,73% för uteklinkers och 24,95% för inneklinkers.
  2. Ecostone Indoor Coutura Grey. Har ett riktigt sunkigt plastgolv i köket nu som jag så gärna vill byta ut till ett lyxigare golv. Och denna var så fin, och skulle ge exakt den känslan jag är ute efter. Och att den är gjord av återvinningsbara material gör den bara ännu bättre, så bra att företag börjar ta in mer och mer miljövänligare alternativ!

  0
 18. Elisabeth E

  1. 41,73%.
  2. Jag hade valt Baita Sun Rect klinker, för det ser så varmt och inbjudande ut och det skulle bryta av snyggt mot det klinker jag idag har.

  0
 19. Caroline

  1. Upp till 41,73% för uteklinker och 24,95% för inneklinker.
  2. Ecostone Indoor Carrara Blank. Har försökt övertala mina vänner som renoverar att de inte bör ha riktig marmor i ett kök, hur fint det än är. Men i hemlighet så skulle jag också vilja ha det, så detta är ju världens bästa alternativ! Både för att den är så fin och mycket tåligare, men också så himla bra att den är gjord av återvinningsbara material!

  0
 20. Sarah

  1. Upp till 41,73%

  2. Vi skulle satsa på belysning till vårt staket då det är väldigt mörkt och omysigt i trädgården just nu. Wedge dark ser jättefin ut och har låg effekt för låg miljöpåverkan! Perfekt!

  0
 21. Ann-Sofie

  1. Upp till 24,59%

  2. EcoStone Indoor Jura Beige skulle passa så bra i min nymålade hall där golvet är i ett bedrövligt skick!

  0
 22. Linda

  1. 41,73 %
  2. Vi köpte hus i våras där delar av hallgolvet är jättefin sten, och den andra mindre fin plastmatta. Stengolvet vill vi såklart behålla och med EcoStone Indoor Quartz Darkgrey kan vi byta ut plastmattan utan att brytningen mellan golven blir alltför markant.

  0
 23. claudia kerttu

  1. 41,73%
  2. http://www.stenbolaget.se/brancato-beige-polerad.html. Håller på att bygga fjällstuga, tänker till här ska det inte bara duga. Prismedveten är jag dock, försöker att få det stilrent utan för mycket plock!

  0
 24. Emma T

  Upp till 41.73%

  Jag skulle välja en grå kalksten till fönsterbrädor. Har längtat på tok för länge nu men andra saker har hela tiden fått prioriteras…
  Håller tummarna hårt!

  0
 25. Marie

  1. Upp till 41,73%!
  2. Å så mkt fint! Vi skulle välja att byta ut plastmattan med fejk-klinker i beigebrunt i hall och kök till härliga EcoStone Indoor Dragon Black – snyggt, praktiskt och snällt både mot miljö och stora och små människor!

  0
 26. Anton Olofsson

  1. Maximalt upp till 41.73 %

  2. Helt klart Ecostone Indoor Coutura Grey i hallen; På det valet är jag bergsäker, det står skrivet i sten. Skulle även glädja min sambo och klippa. Hoppas inget dessa golvbytarplaner kan grusa!

  0
 27. Marie Dahlberg

  Svar 41,73%.

  Jag hade utan tvekan valt den oerhört vackra Aurore 0138 gringo då den lyfter vilken yta som helst och då den påminner mig om regnbågen med alla färger man ser i den. Jag älskar livet och alla dess färger!

  0
 28. Johanna

  1. Upp till 41,73 %

  2. Min familj har ett mysigt sommarhus,
  röda väggar och en uppfart med grus.

  Men huset är litet och sovrummet bara ett,
  att få plats med alla familjer är inte lätt.

  I sommar ska vi därför ett gästhus bygga,
  viktigt med golv både praktiska och snygga.

  Golven måste dock tåla en del,
  klara av mycket men ändå vara hel.

  Skulle därför välja materialet granit,
  tål mycket repor och annat slit.

  Ecostone Indoor Coutura Grey,
  vid en första syn imponerade på mig.

  Med en känsla av äkta natursten,
  skulle den passa perfekt i entrén.

  0
 29. Sofia

  1. . Upp till 41.73%
  2. Troja antik skulle jag bli jätteglad att vinna. Ska bygga en liten uteplats på baksidan till våren och skulle inte bara behöva byggmaterial utan även gärna få rådgivning om bästa sättet att gå tillväga.

  0
 30. Cecilia

  Upp till 41,73%

  Om jag vann skulle jag vilja byta ut min slitna plastmatta i hallen mot Jämtlandskalksten (Svart Slipad)

  0
 31. Lisa M

  41,73%

  skifferhall-Bergslagen var helt fantastisk vacker så den hade jag valt!

  0
 32. Sandra P.

  1. Upp till 41.73%
  2. Jag skulle köpa kakel därför jag vill renovera mitt badrum 🙂

  0
 33. Karin

  1. Upp till 41,73%
  2. Jag skulle välja Troja Antik Cirkel eftersom det skulle passa bra till bersån som skall anläggas här hemma till sommaren.

  0
 34. Emma Hintze

  1. 24.59%
  2. Jag skulle välja EcoStone Indoor Coutura Grey för att lägga i hallen. Jag tycker att den har en klassisk och tidlös design. Dessutom är den praktisk och hållbart producerad. Jag tror att det skulle lyfta hallen och ge en lyxigare och råare känsla.

  0
 35. Louise

  1. Upp till 24,59% i ljusa plattor och 41,73% i mörka.
  2. Jag hade valt grå Jurakalksten. Det är ett fantastiskt material som jag aldrig kommer att tröttna på.

  0
 36. Lisa

  1. Upp till 41.73 %
  2.Vi skall renovera badrummet i vår och jag skulle välja “EcoStone Indoor Lime Darkgrey” om jag vann!

  0
 37. felicia

  41,73 🙂
  Jag vet inte riktigt, jag skulle ge detta till mina föräldras stugbygge – så de skulle säkert använda det till kanske golv som de ska byta i sommar! Att hjälpa en liten bit är alltid något =)

  0
 38. Åsa Heljeberg

  1. 41.73
  2.
  Efter en sommar med spänning, lust och svett
  står vår egenproducerade Attefallsstuga helt rätt
  placerad högt upp på ett berg
  med järnvitriol som “färg”.
  Men hösten kom och arbetet ligger i dvala
  under den tiden är det bra att tala
  med vänner för att söka material som är “rätt”
  välkomnar landskapet på bästa sätt.
  Som en symbol för naturen och med den som vy
  skulle ett duschrum från EcoStone Indoor fräscha upp “var mans hy”.

  0
 39. Carro

  1. Upp till 41,73% för de mörka plattorna och 24,59% för de ljusare.
  2. Ecostone Indoor Carrara Matt. Älskar att de är gjorda i ett mer hållbart (både miljömässigt och jämfört med riktig marmor) och är riktigt snygga

  0
 40. Ann-Kristin

  Upp till 41,73% återvunnet material.

  Med hund och två katter samt mycket ute liv, skulle EcoStone Indoor Coutura Grey göra livet lättare. En tråkig plastmatta får åka ut för gott.

  0
 41. Sjuksyrran

  1. Upp till 41,73%, beroende på vilken variant man väljer.
  2. EcoStone Indoor Coutura Grey skulle vara perfekt till vårt badrum som håller på att renoveras. Eller ja, inte av sig självt då, hur gärna man än vill det… Älskar ekotänket och den matta och naturliga finishen. Jag och min man håller på att bråka ihjäl oss om vad vi ska välja för material, men Coutura Grey gillade vi båda och det är väldigt ovanligt. Så för husfridens, julefridens och kärlekens skull hoppas jag innerligt på vinst!

  0
 42. birgitta

  1.Upp till 41,73%
  2.Carrara.Gästtoaletten skulle med Carrara på golvet få briljera och jag skulle stå där och stoltsera

  0
 43. Terese Andeon

  1. 41.73%
  2. EcoStone Indoor Jura Grå är min personliga favorit. I slutändan skulle dock min kära syster och bästa vän få välja. Hon har nämligen precis blivit husägare och ska påbörja renovering, vilket gör att denna present skulle göra mig till officiellt bästa systern! Håller tummarna!

  0
 44. Ellen Vidstige

  1. Upp till 41,73% (beroende på färg)
  2. Ölänning som jag är så älskar jag kalksten. Men nu bor jag inte på öland längre och dessutom i hyresrätt och ingen renovering i sikte..
  Men jag tänker att det kanske finns något sätt att lägga någon sorts plattor på toppen min mainstreem tvbänk BESTÅ från IKEA. Har egentligen aning om det ens är möjligt, blir det för tungt?? men åh så fint det hade vart med en topp av jurakalksten grå slipad på den vita tvbänken.

  0
 45. Therese

  1, upp till 41.73%
  2, Fastnade för Rev, så härlig lyster!

  0
 46. Laura

  1. Upp till 41,75%
  2. Vi har en tv-bänk som består av två moduler från Ikea (för att få ihop den perfekta bredden) som vi hemmasnickrat ihop och så har vi köpt snygga beslag till. Ursprungsidéen var att ha en snygg stenskiva på, men detta har inte blivit av..! Så presentkortet skulle jag använda till denna stenskiva i antingen granit eller marmor.

  0
 47. Camilla

  1) Upp till hela 41,73% !
  2) Jag skulle välja EcoStone Indoor lime darkgrey. http://www.stenbolaget.se/ecostone-indoor-lime-darkgrey.html
  Älskar att den är av återvunnet material samtidigt som den är slitstark och vacker yta. Den skulle göra sig perfekt i vår hall och vara ett hållbart köp då den är tidlös till utseendet och få stanna i många många år då den är så pass slitstark.

  0
 48. Camilla

  1) Upp till hela 41,73% !

  2) Jag skulle välja EcoStone Indoor lime
  darkgrey.
  Älskar att den är av återvunnet material
  samtidigt som den är slitstark och
  vacker yta. Den skulle göra sig perfekt i vår hall och vara ett hållbart köp då den
  är tidlös till utseendet och få stanna i många många år då den är så pass
  slitstark.
  http://www.stenbolaget.se/ecostone-
  indoor-lime-darkgrey.html

  0
 49. Pia

  1 upp till 41,73 procent
  2 vi bilade upp en bit av vår källare förra året och fick till ett grovbetonggolv. Barnen leker och vi tvättar bl.a där. Jag blir vansinnig varje gång jag dammsugar och det rasslar från all lös betong samt när jag trampar på bitar -aj! Vilken dröm att kunna lägga lyxig klinker istället. Jag skulle välja eco stone indoor lime grey som just nu dessutom är till kampanjpris. Då kan en vinst räcka till ett golv!

  0
 50. Johanna

  Åh vilket bra material, vad glad jag är att du skrev om detta innan vi beställt kakel och klinkers till huset vi snart ska bygga!
  1. Så mycket som 41.73 % återvunnet material!
  2. Det är så svårt att bara välja en sten när vi ska bygga ett helt hus, men jag föll lite mer pladask för EcoStone Outdoor Quartz Darkgrey till vår härliga Italiendoftande innergård!!

  0
 51. Therese

  1.41,73% återvunnet material.
  2. Om jag vann skulle jag välja Eco stone outdoor Quartz för att vi i vårt nya hus behöver göra om alla plattläggningar (från 60-talet) som kördes sönder när vi var tvungna att byta ut hela avloppet/alla stammar. Jag har valt byggmaterial och färg odyl till hela huset med tanke på miljö o hälsa. Så därför skulle det kännas toppen att fortsätta även utomhus med att använda återvunnet material! 🙂

  0
 52. Anna Hägg

  upp till 41,73 %

  http://www.stenbolaget.se/grey-star-slipad.html skulle jag välja för det verkar stå emot lite “skit” som det snabbt blir när man har barn 🙂

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


top-obzor.com/obzor-xiaomi-redmi-4x/

www.aqua-room.com.ua